Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η παραβατικότητα των Αθιγγάνων απασχόλησε την ΠΕΔ

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες, στην αί­θου­σα συ­νε­δρι­ά­σε­ων του Δή­μου Τρί­πο­λης, η συ­νε­δρί­α­ση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πε­λο­πον­νή­σου, κα­τά την ο­ποί­α συ­ζη­τή­θη­καν ό­λα τα θέ­μα­τα της η­με­ρή­σιας δι­ά­τα­ξης και οι ση­μαν­τι­κό­τε­ρες α­πο­φά­σεις που πάρ­θη­καν έ­χουν ως α­κο­λού­θως:

  1. Δι­α­χεί­ρι­ση α­πορ­ριμ­μά­των-Λει­τουρ­γί­α ΦΟΔ­ΣΑ Το Δ.Σ. εκ­φρά­ζει τη συμ­πα­ρά­στα­σή του προς το Δή­μο και τους πο­λί­τες της Τρί­πο­λης & Ερ­μι­ο­νί­δας για το με­γά­λο πρό­βλη­μα που αν­τι­με­τω­πί­ζουν ε­δώ και δύ­ο μή­νες με τα α­πορ­ρίμ­μα­τα. Το πρό­βλη­μα με τα α­πορ­ρίμ­μα­τα στην Τρί­πο­λη αλ­λά και σ΄ό­λη την Πε­λο­πόν­νη­σο α­πο­δει­κνύ­ει την έλ­λει­ψη κά­θε στρα­τη­γι­κής και σχε­δια­σμού α­πό αυ­τούς που έ­χουν αυ­τή την ευ­θύ­νη και ε­πι­πλέ­ον δι­α­χει­ρί­ζον­ται τα χρή­μα­τα της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης. Το Δ.Σ. της ΠΕΔ ζη­τεί να προ­χω­ρή­σουν ε­πι­τέ­λους γρή­γο­ρα οι δι­α­δι­κα­σί­ες για τη δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των α­πό τους Δή­μους (στο χρό­νο μέ­χρι την ο­λο­κλη­ρω­τι­κή δι­α­χεί­ρι­ση) με τη δι­α­δι­κα­σί­α της α­να­κύ­κλω­σης, κομ­πο­στο­ποί­η­σης και δε­μα­το­ποί­η­σης και χρη­μα­το­δό­τη­ση του ε­ξο­πλι­σμού α­πό το Ε­ΠΕ­ΡΑ­Α.
  2. Προ­βλή­μα­τα που δη­μι­ουρ­γούν­ται α­πό την πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τα με­ρί­δας α­θιγ­γά­νων Η οι­κο­νο­μι­κή κρί­ση και η α­πο­δυ­νά­μω­ση της α­στυ­νο­μί­ας στην Πε­λο­πόν­νη­σο ε­ξαι­τί­ας της έλ­λει­ψης προ­σω­πι­κού αλ­λά και της με­τα­κί­νη­σης α­στυ­νο­μι­κών στην Κό­ριν­θο, για τη φύ­λα­ξη του κέν­τρου πα­ρα­νό­μως ει­σελ­θόν­των στη χώ­ρα με­τα­να­στών, έ­χει ο­δη­γή­σει στην αύ­ξη­ση γε­νι­κά της πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας και ι­δι­αί­τε­ρα της πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας των α­θιγ­γά­νων.

Πηγή : radio 936