Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μνημείο της φύσης το νέο πάρκο του ομίλου Τριπυλιωτών στην ορεινή Τριφυλία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΕΝΑ Μνημείο της Φύσης αποτελεί από την Κυριακή το νέο Πάρκο κοντά στον Γεφύρι του Σελλά με τον Αρκαδικό ποταμό να διατρέχει την περιοχή, χάρη στην εθελοντική δενδροφύτευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ομίλου Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού ποταμού με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών. Περίπου 100 άτομα έκανα πράξη την πρωτοβουλία του Ομίλου σε ένα τόπου φυσικού κάλλους δίπλα από το παλιό Μύλο αλλά και τον Αρκαδικό όπου για πρώτη φορά επιχειρήθηκε μια μικρή διάβαση και κολύμπι από αθλητές του ΝΟ.ΚΥ σε ένα προικισμένο μέρος που ατενίζει ο επισκέπτης.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Τάκης Αδαμόπουλος τόνισε ότι φυτεύτηκαν δεκάδες δέντρα λέγοντας ότι εκπληρώθηκε η υπόσχεση που δόθηκε παρουσία πλήθος μελών και φίλων, ενώ ζητούμενο στην εποχή μας αποτελεί η κοινωνική προσφορά ενώ μαζί του ήταν ο κ. Κώστας Φωτεινόπουλος, ο κ. Θεόδωρος Τσλααμανδρής, κ. Αγγελής Καραγκούνης μαζί με τον δωρητή κ. Σωτήρη Χριστόπουλο που παραχώρησε την οικοπεδική έκταση για την παραπάνω πρωτοβουλία. Ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. και τους φίλους του ομίλου που έβαλαν το λιθαράκι τους ποτίζοντας ή φυτεύοντας ένα δέντρο. Ο κ. Αδαμόπουλος εξήρε τον δωρητή ενώ ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας που προσφέρει τις δυνάμεις του για την ασφάλεια του χώρου και το πότισμα των δέντρων ενώ στο ποτάμι του Αρκαδικού κολύμπησαν νέα παιδιά προσφέροντας μια πλούσια δράση. Φυτεύτηκαν 12 καρυδιές, 6 κερασιές, 6 συκιές, 10 καστανιές, φλαμουριές, ροδιές κυπαρίσσια Αριζόνας μέχρι και δεντρολίβανο.


EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ

Ο Πρώην Πρόεδρος Τριπύλας κ. Θεόδωρος Τσαλαμανδρής μίλησε για τη δημιουργία μικρών φραγμάτων στη περιοχή που θα δώσουν νερό στο τόπο μας ενώ ευχήθηκε από 3 εκ. Έλληνες ενεργούς που μπορούν να φυτεύσουν ένα δέντρο για το μέλλον του τόπου μας ευχαριστώντας τον δωρητή ενώ το Πάρκο θα αποτελεί πόλο έλξης. Ο κ. Αγγελής Καραγκούνης μίλησε για ένα έργο που ανταποκρίνεται ο κόσμος σε κάθε δράση μιλώντας για την βιοποικιλότητα της περιοχής αλλά και τον εκδρομικό τουρισμό που μπορεί να εξελιχθεί στο τόπο μας. Ο Γιάννης Μερκούρης εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας σε ερώτησή μας αν ο Εθελοντισμός αποτελεί Παιδεία απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι τα καλύτερα δείγματα πρωτοβουλίας είδαμε στο νέο Πάρκο ως επισκέψιμος χώρος.

Θεώρησε ότι ο Δήμος δεν γνωρίζει για το Νερόμυλο που υπάρχει στη περιοχή αναδεικνύοντας τον τόπο μας. Τέλος ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Φωτεινόπουλος που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας ευχαρίστησε το κόσμο που ανταποκρίθηκε, ενώ κατάγεται από τη περιοχή δηλώνοντας ότι οι πυροσβέστες υπερασπίζονται το δάσος αλλά και τις πρωτοβουλίες που εκφράζονται. Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά βραστής γίδας ψημένη σε ξύλα με παραδοσιακό τρόπο αλλά και τοπικά εδέσματα


Πηγή : radio 936