Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Έργα διαμόρφωσης στο ιστορικό σχολείο Αρμενιών Κυπαρισσίας

Όπως είχε αναφερθεί εμείς θα αναζητούμε ειδήσεις και από τις τοπικές κοινότητες σε μια προσπάθεια να δώσουμε το χρώμα από την περιοχή μας. Έτσι μάθαμε τα νέα από το Κοινοτικό Διαμέρισμα Αρμενιών.

Όπως αναφέρει "Σαν σύλλογος Απανταχού Αρμεναίων είχαμε αποφασίσει να διαθέσουμε τα έσοδα του συλλόγου για την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου. Όπως λοιπόν ήδη θα έχετε δει, στο σχολείο γίνονται έργα και έτσι αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο ετών...τώρα θα μου πείτε τι όνειρο? μα φυσικά ένα πάρκο αναψυχής και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους, ένα πανέμορφο μέρος πνιγμένο στα δέντρα το οποίο θα έχει φωτισμό, παγκάκια και φυσικά κάτι που έλειπε εδώ και χρόνια από το χωριό μας, παιδική χαρά. Έτσι λοιπόν τα απογεύματα του καλοκαιριού και όχι μόνο το πάρκο του σχολείου θα είναι πόλος έλξης για πολύ κόσμο και φυσικά για πολλά παιδιά. Βέβαια για να μιλήσουμε και λίγο πιο συγκεκριμένα και να μάθετε όλοι σε τι στάδιο βρισκόμαστε αλλά και τι ορίζοντα έχουμε.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει η εγκατάσταση των καλωδίων ηλεκτρισμού και μέσα στις επόμενες 10 ημέρες σειρά παίρνουν τα φωτιστικά, από εκεί και πέρα μεγάλος μας στόχος είναι μέχρι την γιορτή των Αγίων Πάντων να έχουν μπει τόσο τα παγκάκια όσο και ένα μέρος της παιδικής χαράς (αν όχι ολόκληρο). Στην συνέχεια σειρά θα πάρουν η παροχή νερού και η χρησιμοποίηση της πέτρινης βρύσης αλλά και η αναπαλαίωση και ανάδειξη της παλιάς μαρμάρινης βρύσης του σχολείου που χρονολογείται από την δεκαετία του 1950. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα σχέδια για την συνέχεια που βέβαια δεν είναι της παρούσης μιας και θα πρέπει να ολοκληρωθεί αρχικά το πρώτο κομμάτι."


Πηγή : radio 936