Τρίτη 21 Μαΐου 2013

“Να πουλάτε αναψυκτικά με…κασελάκια στην πλάτη” Αυτή είναι η θέση της κ. Ευαγγελίδου, γνωστής ακτιβίστριας της ΔΗΜΑΡ

Το είπε και στην αυτοψία της στο Βουνάκι και τον Αϊγιαννάκη : ΟΧΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ. Έδωσε όμως και άλλη …εναλλακτική πρόταση. Αν δεν μπορείτε με …κασελάκια, κάντε το με …παγωτατζίδικα.

Την πρόταση του ΑΡΧΕΛΩΝΑ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο σπρώχνει με νύχια και με δόντια η Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κυρία Ευαγγελίδου και η ΔΗΜ.ΑΡ. του Υπουργείου για να την υπογράψει ο Υπουργός κύριος Καλαφάτης. Η κυρία Ευαγγελίδου απάντησε στην Ευρώπη ότι θα κάνει αναστολή στις οικοδομικές άδειες, στα Δημοτικά έργα και στην παραχώρηση αιγιαλού.

Έτσι εξηγούνται όλα γιατί τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Μεσσηνία και στην Τριφυλία έχουνε βγει στα κάγκελα για να παρθούν μέτρα των χελωνάδων το γρηγορότερο και για αυτό και οι δύο επισκέψεις τους στο τσακ μπαμ στον Αϊγιαννάκη. Ο κύριος Καλαφάτης έχει φτιάξει Επιτροπή με πρόεδρο την κυρία Καραγκούνη για το πρόγραμμα προστασίας και απάντησε στον Θανάση Πετράκο: το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία της περιοχής που αποτελεί ένα ευαίσθητο και σημαντικό οικοσύστημα.

Οι προσπάθειες του ΥΠΕΚΑ στοχεύουν στην δημιουργία ενός καθεστώτος προστασίας με τη λήψη σαφών και ολοκληρωμένων διαχειριστικών μέτρων που θα βρίσκονται σε ισορροπία με την ανάπτυξη της περιοχής, με συστηματική παρακολούθηση και έλεγχο για την ουσιαστική προστασία του οικοσυστήματος και όχι με την λήψη μέτρων που εξαντλούνται σε καθολικές απαγορεύσεις και οδηγούν σε αντιπαράθεση τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Υπουργός έχει πολιτική θέση για προστασία σε ισορροπία με την ανάπτυξη και όχι για μέτρα με καθολικές απαγορεύσεις. Κοίτα που θα μας κάνουν …αντιοικολόγους οι …Μαρμάγγες. Αυτά Ηλία μου ως προς το σχόλιό σου.

Το σχόλιο του Ηλία Γιαννόπουλου στο άρθρο του kopanaki news για τα μέτρα.

Δημήτρη, Καλημέρα!

Επειδή δε μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις, για τις εντυπώσεις, μπορείς σε παρακαλώ να διαβάσεις το δημοσίευμα του “Θ” και να μου πεις από πού προκύπτει – από το δημοσίευμα – ότι το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης το έχει ο Υπουργός Αναπληρωτής; Αναφέρεται κάτι τέτοιο στο δημοσίευμα; “Έτοιμο προς υπογραφή, από τον αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. Σταύρο Καλαφάτη, είναι το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης…” γράφει το “Θ”. Και είναι έτοιμο και, βεβαίως, το έχουν στο Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α. Άλλωστε, και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, αυτό είπαν από τη Δημοτική Αρχή και στα βίντεο που έχεις ανεβάσει από τη συνεδρίαση ακούγεται που λέγεται καθαρά! Ο δήμαρχος χθες είπε ότι από το γραφείο του κ. Καλαφάτη του είπαν ότι στο γραφείο δεν έχουν Σχέδιο! Σε άλλο γραφείο, όμως; Όπως, ίσως, για παράδειγμα, της Γενικής Γραμματέως; Όσο, δε, για την απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές με την Ερώτησή τους, κατέθεσαν 5 συγκεκριμένα ερωτήματα και πες μου εσύ, σε ποιά από αυτά απαντά ο Υπουργός Αναπληρωτής. Για να καταλάβουν και οι αναγνώστες σου, ανέβασε και την ερώτηση των βουλευτών!


Εμείς τις χελώνες τις αγαπάμε αιώνες και χωρίς …επιδοτήσεις, νεο-οικολόγοι της …ισοπέδωσης.


Πηγή : kopanaki news