Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο «Επίκουρος» χρυσός νικητής σε διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου

ΣΤΗΝ ΑΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Νέα μεγάλη διάκριση για την Καλαματιανή εταιρία βιολογικών προϊόντων «Επίκουρος». Το βιολογικό της ελαιόλαδο «Epikouros Organic Olive Oil» αναδείχθηκε χρυσός νικητής στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιολάδου «BIOL INTERNATIONAL 2013» στην Άντρια της Ιταλίας…

Ο «Επίκουρος» πήρε και ασημένιο μετάλλιο, για το ελαιόλαδο βιοδυναμικής καλλιέργειας «Epikouros Demeter Olive Oil». Ασημένιο μετάλλιο πήρε άλλη μία Μεσσηνιακή εταιρία, η Μπλάουελ, από τη Μάνη, για το βιολογικό ελαιόλαδο «Mani Blauel». Σημειώνεται ότι τον «Επίκουρο», που είναι αποκλειστικά εξαγωγική εταιρία, έχουν ιδρύσει και διευθύνουν ο Μιχάλης Μαγγουρίλος, Νίκος Πλάτανος και Λάμπης Χριστόπουλος.

Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από συνολικά δεκαπέντε χώρες, ενώ ειδικά από την Ελλάδα υπήρξαν συνολικά 20 διαφορετικές συμμετοχές. Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούνταν από 29 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids).

Στη διαδικασία συμμετείχε ο Κωνσταντίνος Δρίτσας, πιστοποιημένος γευσιγνώστης και μέλος της κριτικής επιτροπής BIOL, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναδεικνύουν κάθε χρόνο την ισχυρή θέση που κατέχει η Χώρα μας στη Παγκόσμια αγορά βιολογικού ελαιολάδου καθώς και την ποιότητά του.


Πηγή : kalamata journal