Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Πτώση καλωδίου υψηλής τάσης προκάλεσε φωτιά σε ελαιοπερίβολο

Φωτιά προκάλεσε στις 3 περίπου το μεσημέρι από πτώση καλωδίου Υψηλής τάσης της ΔΕΗ σε ελαιοπερίβολο στα Αρμακάδια στην περιοχή των Φαρμακέϊκων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News η φωτιά που έκαψε ξερά χόρτα προκλήθηκε από σπινθήρα προερχόμενο από καλώδιο της ΔΕΗ με υψηλή τάση.

Συγκεκριμένα από κολόνα της ΔΕΗ έσπασε κομμάτι ξύλου (διπλανή Φωτογραφία) όπου υπήρχε μονωτήρας και επάνω του Καλώδιο Υψηλής τάσης και ακούμπησε σγτο έδαφος προκαλώντας σπινθήρα. Ο σπινθήρας προκάλεσε φωτιά η οποία σιγά σιγά με τον αέρα επεκτεινόταν στο χωράφι όπου υπήρχαν ξερά χόρτα.


O 46χρονοις Αγρότης Σ.Φ. που πήγε να πάρει κάποια κλάρα για να σβήσει την φωτιά δεν πρόσεξε το καλώδιο της ΔΕΗ που βρισκόταν στο έδαφος λόγω του καπνού με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με την υψηλή τάση και να πάθει σοβαρά εγκαύματα στο χέρι του και σύμφωνα με πληροφορίες μας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και απο εκεί λόγω της σοβαρότητας της κατάσταση τους μεταφέρεται αυτή την στιγμή σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Αγρότες που είδαν την φωτιά κάλεσαν την Πυροσβεστική υπηρεσία όπου ένα πυροσβεστικό όχημα από τους Γαργαλιάνους μετέβη στο σημείο όπου έσβησε την φωτιά ενω στην περιοχή υπήρχε και συνεργείο της ΔΕΗ. Προανάκριση για το θέμα διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων.

Δείτε ένα μικρό Video


Πηγή : filiatra net