Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτοι αγώνες KIDS ATHLETICS

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών οι αγώνες KIDS ATHLETICS, που συνδυάζουν παιχνίδι, ομαδικότητα και άθληση, από την Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου, την Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου και τον Αθλητικό Σύλλογο Τριφυλίας.

Είναι ένας νέος τρόπος γνωριμίας των παιδιών με τον αθλητισμό, διασκεδάζοντας με τα ομαδικά αγωνίσματα και καλλιεργώντας από νωρίς το αθλητικό πνεύμα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις εβδομήντα, ενώ το πρωί αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Κυπαρισσία. Την ερχόμενη Κυριακή έχουν προγραμματιστεί τα παιχνίδια να γίνουν και στους Γαργαλιάνους.


Ο Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου μίλησε στο filiatranet, για την νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, όπου ο στίβος μεταφέρεται πλέον σε ένα νέο μοντέλο βασιζόμενο στο παιχνίδι.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο και είναι κάτι διαφορετικό που ενθουσιάζει και αρέσει στα παιδιά.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας Γιώργος Μελάς, αναφέρθηκε σε μία εκδήλωση παγκόσμιας πρωτοτυπίας, που λανσάρει τα ιδεώδη του Στίβου μέσα από την μορφή παιχνιδιού, συλλογικού για όλα τα παιδιά. Πιστεύει, όπως μας είπε, ότι μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούμε να στρέψουμε μακριά τα παιδιά μας από τις μάστιγες της εποχής μας.



Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net