Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο αμερικανός κωμικός George Carlin αποδομεί τις δυτικές κοινωνίες.Bίντεο με ελλ. υπότιτλους

«Υπάρχει λόγος που η εκπαίδευση είναι χάλια. Και είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο δε θα διορθωθεί ποτέ. Γιατί οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας δεν το θέλουν αυτό. Αναφέρομαι στους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Τα μεγάλα, πλούσια εταιρικά συμφέροντα που ελέγχουν τα πράγματα και παίρνουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις.Ξεχάστε τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί τοποθετούνται για να σας δώσουν την ψευδαίσθηση της ελευθερίας επιλογής. Δεν έχετε! Δεν έχετε επιλογή! Έχετε ιδιοκτήτες. Τους ανήκετε. Τους ανήκουν τα πάντα. Τους ανήκει όλη η σημαντική γη, τους ανήκουν και ελέγχουν όλες τις εταιρείες, έχουν αγοράσει και πληρώνουν τη γερουσία, το Κονγκρέσο, τη βουλή και τα δημαρχεία. Έχουν τους δικαστές στο τσεπάκι τους και τους ανήκουν όλα τα ΜΜΕ, ώστε να ελέγχουν όλες σχεδόν τις πληροφορίες που φτάνουν σ’ εσάς».

Ο George Carlin ήταν αμερικανός stand-up κωμικός, κοινωνικός κριτικός, ευθυμογράφος, ηθοποιός και σεναριογράφος / συγγραφέας.Βραβευμένος με 5 Grammy, ο Carlin χαρακτηριζόταν για το μαύρο χιούμορ του, καθώς και τις σκέψεις του πάνω στην πολιτική, την ψυχολογία, τη θρησκεία και διάφορα θέματα ταμπού, τα οποία δε φοβόταν ποτέ να αγγίξει και να αποδομήσει μέχρι τη ρίζα με το δικό του αιχμηρό τρόπο.

Η σάτιρα του Carlin δεν πέρασε ανώδυνα. Η 12λεπτη ραδιοφωνική κωμωδία του, Seven Dirty Words, έφτασε στο επίκεντρο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 1978 (υπόθεση FCC Β. Pacifica Foundation). Η απόφαση των δικαστών επιβεβαίωσε την εξουσία της κυβέρνησης να ρυθμίζει το «άσεμνο υλικό» στα δημόσια ερτζιανά κύματα. Το διαδίκτυο τον έκανε δημοφιλή σε όλο τον πλανήτη. Τα βίντεό του συνεχίζουν να αναπαράγονται στο ίντερνετ και να αποτελούν viral φαινόμενο.


Πηγή : kopanaki news