Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ναι υπό όρους λέει το Επιμελητήριο για την ίδρυση τράπεζας από Γερμανικό όμιλο

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ Δ.ΜΑΝΙΑΤΗ

Θετικές είναι οι εντυπώσεις της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, από την πρωτοβουλία των Γερμανών, που διερευνούν τις προϋποθέσεις για την ίδρυση τράπεζας στην Καλαμάτα. Το Επιμελητήριο θα σταθεί αρωγός…

…σε μια τέτοια προσπάθεια, εφόσον βασίζεται σε ευρωπαϊκά κριτήρια, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησής του. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, δέχτηκε την επίσκεψη των Γερμανών εκπροσώπων τραπεζικού ομίλου «Sparkasse», που προχθές επισκέφθηκαν και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι κ.κ. Niclaus Bergmann και Jurgen Engel, ανέλυσαν εκτενώς την εν λόγω πρωτοβουλία, τους στόχους και πως είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τους τοπικούς φορείς. Ανέφεραν πως η τράπεζα θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με βασική επιδίωξη την ενίσχυση και την χρηματοδότηση πρωτοβουλιών και επενδυτικών σχεδίων.

Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης δήλωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική για την πόλη της Καλαμάτας, θα δώσει νέα ώθηση για μελλοντικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ θα βοηθήσει την επιχειρηματική κοινότητα και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θεωρούμε σημαντικό για τον επιχειρηματικό κλάδο τη δημιουργία μιας τοπικής τράπεζας, με ευρωπαϊκά κριτήρια, και προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια».


Πηγή : kalamata journal