Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Φιλολόγων και την Ένωση Γονέων για την κρίση και το παιδί

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Κάλεσμα σε όλους τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν αύριο, Παρασκευή, στο Πνευματικό Κέντρο, την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού ψυχαναλυτή, Νίκου Σιδέρη, με τίτλο «Μιλώ για την κρίση με το παιδί. Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται»…

…απεύθυναν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών της εκδήλωσης. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο (γραμματέα) του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, Βασίλη Μπαζάνη, τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, Βαγγέλη Σιδερέα, και τη Δήμητρα Δημοπούλου, του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις».

Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 08:30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Νίκος Σιδέρης. Όπως σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Μπαζάνης, «το νέο δοκίμιο του Σιδέρη είναι ένα αφυπνιστικό δοκίμιο για τους ψυχικούς μηχανισμούς της κρίσης. Στη σημερινή συγκυρία περιγράφει τους όρους για την υιοθέτηση μιας εφικτής προσωπικής στάσης, η οποία θα συμβάλει στην υπεράσπιση του νηφάλιου λογισμού της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας». Η Δήμητρα Δημοπούλου πρόσθεσε από την πλευρά της ότι το βιβλίο, σε ένα δεύτερο πλαίσιο ανάγνωσης, «αναφέρεται στους ψυχολογικούς μηχανισμούς της κρίσης και στην υποστήριξη της προστασίας του παιδιού από την κρίση και τις επιπτώσεις της».

Τη σπουδαιότητα του βιβλίου υπογράμμισε και ο Ευάγγελος Σιδερέας, που κάλεσε τους γονείς να παρακολουθήσουν την εκδήλωση».

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal