Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Εκταμιεύονται τα πρώτα 600.000 ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Καλαμάτας

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4.000.000 ΕΥΡΩ

Εξόφληση οφειλών του Δήμου Καλαμάτας προς τοπικές επιχειρήσεις και εταιρείες, ύψους 600.000 ευρώ, θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ έρχονται και άλλα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν χρέη συνολικού ύψους άνω των 4.000.000 ευρώ…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι υπέγραψε για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 600.000 ευρώ και τόνισε ότι με τα χρήματα αυτά θα δοθούν ανάσες στην τοπική αγορά. Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλα χρήματα, οπότε συνολικά θα πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 4.000.000 ευρώ. Όπως διευκρίνισε, οι περισσότερες από τις οφειλές αυτές προέρχονται από τους πρώην Δήμους Θουρίας και Αρφαρών.

Ακόμη ο κ. Νίκας σημείωσε άμεσα θα πληρωθούν, μεταξύ άλλων, το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς και άλλοι οργανισμοί. Επιπλέον, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι χθες επισκέφθηκε τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, στον οποίο μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τις υπερβολικά υψηλές αντικειμενικές τιμές που έχουν καθοριστεί στον τέως Δήμο Αρφαρών. Για το θέμα ο Δήμος έχει στείλει και αναλυτική επιστολή στον υφυπουργό, ο οποίος συνέστησε στο δήμαρχο να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς την αρμόδια διαρκή επιτροπή που λειτουργεί στο υπουργείο, ώστε να γίνει εξορθολογισμός των αντικειμενικών τιμών.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal