Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πορεία για την εργατική πρωτομαγιά και διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Jumbo

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΚΕ

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, που ολοκληρώθηκε στο Jumbo με διαδήλωση διαμαρτυρίας και διαπληκτισμό, πραγματοποίησαν σήμερα για την επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ…

Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε μετά τις δέκα το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Ξεκίνησε με την απαγγελία του ποιήματος του Κωστή Παλαμά «Το τραγούδι του εργάτη», από τον Χρήστο Κουτσουρούπα. Στη συνέχεια μίλησε ο Λευτέρης Πουρνάρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη νίκη του ψηφοδελτίου που εντάσσεται στο ΠΑΜΕ και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να πετύχουν νίκες και να πάρουν πίσω αυτά που δικαιούνται παρά μόνο μέσα από τον ταξικό αγώνα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι όσο οι εργαζόμενοι προσπαθούν να συμβιβάσουν τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα των εργοδοτών τόσο περισσότερο χαμένοι θα βγαίνουν. Υπογράμμισε ότι η λαϊκή συμμαχία είναι ο μόνος τρόπος για να περάσουν οι εργαζόμενοι στην επίθεση και να πετύχουν τις κατακτήσεις που δικαιούνται. Σημείωσε όμως ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η πορεία που έγινε στη διαδρομή Αριστομένους, Λαμπράκη, Φαρών, Ναυαρίνου, λιμάνι. Στο μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών κατέθεσε στεφάνι η Σταυρούλα Στραβάκου, από το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Ακολούθησε διαδήλωση προς το Jumbo, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρθηκε, για το γεγονός ότι η διεύθυνση της επιχείρησης δεν επέτρεψε στο Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα να διανείμει στους εργαζόμενους έντυπο ενημερωτικό υλικό τις προηγούμενες ημέρες.

Στην επιχείρηση σημειώθηκε ένας διαπληκτισμός, όταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, φάνηκε να απωθείται από άτομα της διοίκησης κατά την είσοδό στο κατάστημα και αμέσως αντέδρασαν άλλα μέλη του Συνδικάτου. Έξω από την επιχείρηση παρέμειναν για 15 λεπτά περίπου μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ, που φώναζαν συνθήματα κατά της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal