Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η κομματική οργάνωση Τριφυλίας του ΚΚΕ για το "ξεπούλημα" της Ελαίας

"ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ"

«Είναι μεγάλα τα συμφέροντα, πολλά τα λεφτά, έχουν πλάτες οι καπιταλιστές επενδυτές», τονίζει η κομματική οργάνωση Τριφυλίας του ΚΚΕ για την υπόθεση χτισίματος της προστατευόμενης περιοχής της Ελαίας, γι’ αυτό και καλεί τους κατοίκους να μην επαναπαυτούν και να διεκδικήσουν να περάσει η περιοχή στην κατοχή του κράτους…

Σε ανακοίνωση της η κομματική οργάνωση «χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων της Ελαίας και της ευρύτερης περιοχής για να μην καταστραφεί ο τόπος τους. Αγώνας που είχε ως αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, να πει όχι στην συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι αντίθετη με την συνολική ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάποιοι διάλεξαν το δρόμο της αποχής, της φυγής, είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό της περιοχής. Καμία επανάπαυση όμως! Είναι μεγάλα τα συμφέροντα, πολλά τα λεφτά, έχουν πλάτες οι καπιταλιστές επενδυτές. Όλη η δυτική Πελοπόννησος και ιδιαίτερα φιλέτα όπως η Ελαία έχουν μπει στο στόχαστρο ξένων και ντόπιων καπιταλιστών. Έχουν συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο από την καπιταλιστική ανάπτυξη που ψάχνει διέξοδο να επενδυθεί στα αποκαΐδια της καπιταλιστικής κρίσης, με μεροκάματα Μανωλάδας, μισθούς 200 και 300 ευρώ, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που κλείνουν σε όλους τους τόνους τα κόμματα και οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, τα στηρίγματά τους στο Δήμο και στο ανύπαρκτο Εργατικό κέντρο και Συνδικάτο Οικοδόμων. Εργατοπατέρες που έκαναν την εμφάνισή τους μόνον για να στηρίξουν τον καπιταλιστή επιχειρηματία. Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Αυτοαπασχολούμενοι, Αγρότες, μπορεί να ήταν -και ήταν- προκλητικοί οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα τσιράκια του, όμως ένας οργανωμένος και πειθαρχημένος λαός που παλεύει μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια!

Ας έχουν τις πλάτες κυβερνήσεων, κράτους, Υπηρεσιών και Δικαστών. Η Λαϊκή Πάλη μπορεί να ακυρώσει και τους πιο αδίστακτους μηχανισμούς. Μην περιμένουμε όμως στο και πέντε αλλά τώρα, πριν να είναι αργά. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των κατοίκων στο Λουκαϊτι της Ερμιονίδας, που πριν τρείς μήνες, όταν εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες άλλου σωτήρα «επενδυτή» ξεσηκώθηκαν και τον ανάγκασαν να τα μαζέψει και να φύγει. Τώρα να απαιτήσουμε η έκταση που με χρυσόβουλα και παραχωρητήρια του Βασιλιά δόθηκε σε σταυλάρχες και υποτακτικούς να περάσει στο κράτος!

Γιατί οι παραλίες, οι , οι θάλασσες, τα δάση, τα ποτάμια, το νερό, ο ήλιος, ο αέρας είναι Λαϊκή Περιουσία και όχι μέσα και ιδιοκτησία των καπιταλιστών για την κερδοφορία τους. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν όφελος από μια πολιτική που θα κάνει πραγματικότητα το δικαίωμα του λαού για διακοπές και αναψυχή, από μια πολιτική που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει και τον μοναδικό φυσικό θησαυρό της περιοχής μας. Οι όποιες θέσεις εργασίας που κάποιοι τάζουν θα είναι αμφίβολες, πρόσκαιρες και κακοπληρωμένες Αν δεν φέρουν οι κατασκευαστές τα δικά τους συνεργεία, τους καταρτιζόμενους και απλήρωτους νεολαίους ακόμα και από άλλες χώρες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που σας προτείνουν δεν σέβεται το περιβάλλον, την κληρονομιά, το βιός του λαού. Νοιάζεται και λειτουργεί μόνον για το κέρδος του επιχειρηματία. Δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά σ’ αυτό, γι αυτό είναι καταστροφική. Στον αντίποδα είναι η φιλολαϊκή ανάπτυξη, που έχει επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και εδώ εντάσσονται οι διακοπές και η αναψυχή σαν λαϊκό δικαίωμα και ανάγκη.

Μια τέτοια ανάπτυξη προϋποθέτει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και ο φυσικός πλούτος της χώρας μας να είναι λαϊκή περιουσία. Να λειτουργεί η οικονομία και η κοινωνία με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο με κριτήριο το συμφέρον του λαού και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Μια τέτοια ανάπτυξη προϋποθέτει να αλλάξει χέρια η εξουσία, να ανατραπεί η εξουσία των καπιταλιστών και η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της να οικοδομήσει την δικιά της εξουσία, τη Λαϊκή. Διέξοδος από την κρίση σε όφελος του Λαού προϋποθέτει αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Μονομερή Διαγραφή του Χρέους και Κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής».


Πηγή : kalamata journal