Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Επέστρεψε στο σπίτι της και βρήκε μέσα το διαρρήκτη

«Εφιαλτικές» στιγμές έζησε το βράδυ της Κυριακής γυναίκα στον οικισμό «Μύλοι» Κυπαρισσίας, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι της βρήκε σε αυτό διαρρήκτη. Γύρω στις 11 το βράδυ η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της - οικία με ισόγειο και έναν όροφο - από την επιχείρηση που λειτουργούν με την οικογένειά της εκτός πόλης Κυπαρισσίας. Τίποτα δεν έδειχνε ότι αυτό είχε παραβιαστεί. Η γυναίκα ανέβηκε στην εξωτερική σκάλα και άνοιξε την πόρτα, μπαίνοντας μέσα. Μόλις προχώρησε για να ανοίξει το φως, αντιλήφθηκε σε δωμάτιο θόρυβο και είδε στον τοίχο δέσμη φωτός από φακό. Ο δράστης είχε ακούσει τη γυναίκα και προσπαθούσε να βρει έξοδο διαφυγής. Δεν μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για να τρέξει να φύγει, καθώς ήταν σφαλισμένες, ενώ στο χώρο μπροστά στην είσοδο ήταν η γυναίκα, τρομαγμένη αλλά δίχως να χάσει την ψυχραιμία της.

Ο δράστης κατάφερε να βγει από το σπίτι «σπάζοντας» πόρτα στη νότια πλευρά και χάθηκε μες στο σκοτάδι. Η γυναίκα κατέβηκε την εξωτερική σκάλα και ειδοποίησε το σύζυγό της, ενώ εκείνη την ώρα έφτανε στο σπίτι και ο γιος της. Σημειώνουμε πως στο ισόγειο διαμένουν οι γονείς του άντρα της γυναίκας, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν την παραβίαση του επάνω σπιτιού. Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης μπήκε στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο υπνοδωματίου. Έψαξε όλους τους χώρους και από υπνοδωμάτιο αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 1800 ευρώ περίπου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Α.Τ. Κυπαρισσίας και αστυνομικοί υπάλληλοι μετέβησαν με περιπολικό στο σπίτι που είχε παραβιαστεί, ενώ διενεργείται προανάκριση. Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης ίσως είχε και συνεργό, που κρυμμένος στο σκοτάδι κρατούσε τσίλιες. Η παραβίαση της εν λόγω οικίας είναι η τρίτη κατά σειρά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα στους Μύλους Κυπαρισσίας και οι κάτοικοι είναι φοβισμένοι και ανήσυχοι, ενώ και στις τρεις περιπτώσεις η δράση των κακοποιών είναι πανομοιότυπη και η λεία τους κοσμήματα και χρυσαφικά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή :