Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- 3 ΕΣΤΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΝΥΧΤΑ Αγίου Βαρθολομαίου κινδύνεψε να γίνει η περιοχή της Κυπαρισσίας από τις 3 εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν πιθανόν λόγω των δυνατών ανέμων αλλά και από πτώση καλωδίων τη ΔΕΗ. Πάντως οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι καθώς τα δύο μέτωπα εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα όπως είπαν στον 936fm οι ιδιοκτήτες οικιών ενώ το τρίτο μέτωπο καίει σε περιοχή κοντά στο Καρτελά.

Πιο αναλυτικά το πρώτο μέτωπο εκδηλώθηκε στην περιοχή κοντά στις Εργατικές κατοικίες κοντά στον Άγιο Δημήτριο και λόγω των δυνατών βορειοδυτικών ανέμων επεκτάθηκε δυτικά φτάνοντας ως τον εθνικό δρόμο προς Φιλιατρά καίγοντας ελαιοπερίβολα και θαμνώδη έκταση. Η πυρκαγιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών και υπήρξε άμεση κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής και εθελοντών. Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον Άγιο Διονύσιο στον εθνικό δρόμο προς Φιλιατρά φτάνοντας ως την περιοχή της παραλίας καίγοντας ελιές, θάμνους και αγροτικές εγκαταστάσεις. Τα δύο μέτωπα αντιμετώπισαν μέχρι το πρωί δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα από Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία ενώ ενισχύσεις ήρθαν από Καλαμάτα και Μεγαλόπολη. Σε αυτό το μέτωπο μετέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις με τον Διοικητή του Α.Τ. Κυπαρισσίας, όλο το κλιμάκιο Κυπαρισσίας της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

Το τρίτο μέτωπο σύμφωνα με το www.kyparissianews.com, εκδηλώθηκε κοντά στη περιοχή Παπαντωνοπουλέικα κοντά στην τοποθεσία του Κάμπου Κυπαρισσίας και απείλησε ξενοδοχειακή μονάδα και σπίτια ενώ λόγω της φοράς των ανέμων επεκτάθηκε ως την περιοχή κοντά στο Σανί. Η φωτιά ήταν ορατή από τη πόλη και το λιμάνι ενώ κάτοικοι δεν κοιμήθηκαν όλο το βράδυ. Στα πρώτα μέτωπα μετέβη και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος όπου ενημερώθηκε από το διοικητή του Α.Τ. Κυπαρισσίας. Άμεση κινητοποίηση ζητήθηκε από το Δήμο και την περιφέρεια ενώ οι άνεμοι τις πρωινές ώρες αναμένεται να κοπάσουν σύμφωνα με την ΕΜΥ.


Πηγή : radio 936