Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κόλλιας για την πυρκαγιά στην Κυπαρισσία: Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την Θάλασσα

Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την κατα την Θάλασσα γιατί καμία πυροσβεστική δύναμη δεν θα άντεχε να σώσει την πόλη" Με αυτή την φράση ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε χθες ενημέρωση για το πρόβλημα που είχε ανακύψει στις 28 του μήνα στην Κυπαρισσία με την μεγάλη Πυρκαγιά.

Έκανε ενημέρωση για την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν περίπου 3.000 ελαιόδεντρα από την φωτιά. Απέδωσε τα εύσημα στις δυνάμεις της πυροσβεστικής για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν με την συμβολή ιδιωτών στην κατάσβεση και αναφέρθηκε στις αιτίες που μπήκαν οι πυρκαγιές.

Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε από τον Δήμαρχο να συντάξει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους πυροσβέστες που υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες της πολιτικής προστασίας.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε ότι και ο γιος του ήταν πλήρωμα πυροσβεστικού και επεσήμανε ότι πρεπει αν διεκδικηθεί απο την πολιτεία η επάνδρωση από την πολιτεία με πυροσβέστες. Ζήτησε από τον Δήμο για την καταβολή της ΣΑΤΑ να δωθούν περισσότερα κονδύλια για πυροπροστασία. Ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμα προς το υπουργείο για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες από το Φυτικό κεφάλαιο.

Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι πρέπει να καθαριστούν οικόπεδα να επισκευαστούν οι κρουνοί και να επισκευαστούν τα πυροσβεστικά.

Λεπτομέρειες στο Video που ακολουθεί.


Πηγή : filiatra news