Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

20 χρόνια περιμένουν στο κάμπο Κυπαρισσίας δρόμο για πυροπροστασία

20 ολόκληρα χρόνια περιμένει μια τουριστική επιχείριση και κάτοικοι να υλοποιηθεί η πρόσβαση σε δρόμο ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας λόγω της μη ύπαρξής του παρά τις εργασίες που έχουν συντελεστεί δεν παρέχει οδό διαφυγής με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει τουρίστες, κατοίκους και πυροσβεστικά μέσα.

Το θέμα έφεραν στο Δ.Σ. Τριφυλίας οι ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου Απόλλων που κινδύνεψε να τυλιχθεί στις φλόγες από τη φωτιά στη περιοχή ζητώντας να διανοιχτεί έστω με αμμοχάλικο η δυτική πλευρά μικρού δρόμου ελάχιστων μέτρων για λόγους πυροπροστασίας και δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα όσα απίστευτα καταγράφηκαν εξετάστηκε μόνο η παρέμβαση από το Δήμο σε σημεία διάνοιξης και όχι στο δρόμο καθώς ελοχεύει ο κίνδυνους να παραβούν το Νόμο...σε περίπτωση που κοστίσει άλλη νέα φωτιά σε ανθρώπινες ζωές.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ;

Καταπέλτης ήταν η Γιάννα Χριστοδούλου η οποία μαζί με το Δήμαρχο έζησε τον εφιάλτη αλλά αντί αυτού περίμενε "να ακούσει του Δ.Σ. και του Δημάρχου καθώς ο ίδιος δεν ήθελα να διανοιχτεί ο δρόμος" ενώ κατήγγειλε ανοιχτά την προκλητική συμπεριφορά του την ώρα που καιγόταν ο τόπος και κινδύνεψαν μια έγκυος και επισκέπτες. Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση ενώ έθεσε προ των ευθυνών του το Σώμα εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την εκπλήρωση του θέματος. Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε από το Δ.Σ. να αναλάβει την ευθύνη συλλογικά των πράξεών του για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο για την τραγική αδιαφορία του Δήμου τότε και τώρα.

Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι το θέμα σέρνεται ενώ ο κ. Μπασδάνης προσπάθησε να τεθεί πει τάπητος το θέμα. Τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να εξετάσει το θέμα η Τεχνική υπηρεσία στο σημείο που μπορεί να επέμβει χωρίς κανείς να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος εξόδου ελάχιστων μέτρων προς την παραλία πάνω από τη περιοχή του Κάμπινγκ. Παρότι αρκετοί παραδέχτηκαν ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει τελικά παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει ευθύνες σε περίπτωση νέου περιστατικού.

ΙΩΑΝ. ΜΠ.


Πηγή : radio 936