Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο δραπέτης φυλακών Τρικάλων ήταν στη συμμορία που λήστεψε Κυπαρισσία και Πύργο

Κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας εδρασαν οι δύο τουλάχιστον αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που άρπαξαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα το πρωί της Πέμπτης. Γύρω από το σημείο της επίθεσης υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί έπειτα από κλήση που έγινε από άλλη τράπεζα, όμως δεν πρόλαβαν τους αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι κατόρθωσαν να ξεφύγουν με χαρακτηριστική άνεση από την πίσω πλευρά της τράπεζας. Επίσης χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι οι δύο οπλισμένοι κακοποιοί εφόρμησαν στην τράπεζα χωρίς να φορούν κουκούλες και γάντια. Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι αλβανοί δραπέτες μετά την πριν από δέκα ημέρες αποτυχημένη απόπειρα ληστείας στο Περιστέρι να μετακόμισαν στην κεντρική Ελλάδα. Και μάλιστα ήταν παρόντες στη Λάρισα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακρύτερα από εκεί που ξεκίνησαν, την αιματηρή απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων.

Το καμένο ΙΧ

Οι διωκτικές αρχές έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε ένα ΙΧ μάρκας Ford Fiesta που είχε κλαπεί από την περιοχή του Καματερού στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2011 και βρέθηκε σήμερα καμένο σε όμορο νομό. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή ωστόσο, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, σημειώνουν: «Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ένα αντιφατικό στοιχείο. Είναι λίγο δύσκολο οι αλβανοί κακοποιοί να μπήκαν στην τράπεζα χωρίς μεταμφίεση και γάντια αλλά μετά να έκαψαν το ΙΧ για να σβήσουν τα ίχνη τους, τα οποία ήδη είχαν αφήσει παντού». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αστυνομιών, τα δύο άτομα έχοντας Καλάσνικοφ και πιστόλι μπήκαν από ανοικτή πόρτα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο τα χρήματα τα οποία τοποθέτησαν σε ταξιδιωτικό σάκο. Ανοικτά ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα χρηματοκιβώτια και τα ταμεία εκείνη την ώρα στην τράπεζα, εν αναμονή μιας χρηματαποστολής, κάτι που φέρεται ότι περιέργως είχαν πληροφορηθεί οι δύο αλλοδαποί ληστές. Στη συνέχεια οι δύο δράστες ανέβηκαν στον ημιώροφο και διέφυγαν από παράθυρο πηδώντας σε παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή καθώς η είσοδος του τραπεζικού καταστήματος διαθέτει σύστημα ασφαλείας που εγκλωβίζει τους πελάτες κατά την είσοδο και την έξοδό τους.

Ο Κάλα και ο συνεργός

Υστερα από ταυτοποίηση αποτυπώματος διαπιστώθηκε ότι ένας από τους δύο ληστές ήταν ο 25χρονος Κάλα Κλεμέντ, δραπέτης των φυλακών Τρικάλων πριν από δύο μήνες. Ο Κάλα ανήκε σε συμμορία με Καλάσνικοφ η οποία εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχε διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν ακόμη κατοικίες και οχήματα. Χτυπούσε τράπεζες από το Άργος ως τη Σαλαμίνα και τη Νέα Ιωνία Αττικής και από τη Σπάρτη, τον Πύργο και την Κυπαρισσία ως τη Θήβα. Σε έξι περιπτώσεις ανατίναξε με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβόλησαν αστυνομικούς και ιδιώτες.


Πηγή : kyparissiotis