Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Costa Navarino: Διεθνής αγώνας mountain bike και «ενεργή» τέχνη στη Μεσσηνία

Στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος διεθνής αγώνας mountain bike. Η διοργάνωση «Navarino Bike Festival» για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες, θα λάβει χώρα από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2013, με σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της χώρας, αλλά και την καθιέρωση ενός ποδηλατικού θεσμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Open Race» του «Navarino Bike Festival», με τη συμμετοχή των ερασιτεχνών ποδηλατών, ενώ στις 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το «International Cross Country Race», με τη συμμετοχή των επαγγελματιών ποδηλατών.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει ενταχθεί στο διεθνές ημερολόγιο των αγώνων ποδηλάτου, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Costa Navarino. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της τοπικής κοινωνίας, μέσα από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με άξονα την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, καθ' όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

Για τη συμμετοχή στον αγώνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην επίσημη σελίδα του «Navarino Bike Festival» στο facebook και να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής. (Δείτε το Promo Video)

«Costa Navarino: Engaging Art» από 8 Ιουνίου έως 6 Οκτωβρίου

Παράλληλα στις 8 Ιουνίου η Costa Navarino εγκαινιάζει τη νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης, στην οποία συμμετέχουν οι επισκέπτες. Το νέο project «Costa Navarino: Engaging Art», φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα δύο ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν, να περιηγηθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Η πρώτη έκθεση την οποία έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και υποστηρίζεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, έχει θέμα «60 picks per minute» («60 περάσματα το λεπτό») και θα διαρκέσει από τις 8 Ιουνίου έως τις 6 Οκτωβρίου. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι Δημήτρης Αντωνίτσης (έως τις 9 Ιουνίου), Jeffrey Apoian (10 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου), Κωνσταντίνος Λαδιάνος (5 Αυγούστου - 8 Σεπτεμβρίου) και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (9 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου), ενώ οι επισκέπτες λειτουργούν και ως συμμετέχοντες, συν-δημιουργοί, διερευνώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης.

tovima.gr


Πηγή : news messinia