Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Με συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της απεργίας η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Υπέρ του πλαισίου των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, τάχθηκε αργά χθες το βράδυ, με συντριπτική πλειοψηφία η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που συγκλήθηκε σε αίθουσα του 3ου Λυκείου Καλαμάτας.

Την πρόταση της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βασ. Γεωργιόπουλος και προβλέπει 24ωρη απεργία μεθαύριο Παρασκευή 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από τις 20 Μαΐου. Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε, έλαβε 139 ψήφους υπέρ, έναντι 26 κατά και 22 λευκών, ενώ η πρόταση που έθεσε το ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο, έλαβε μόλις 18 ψήφους.

Η διαδικασία διήρκεσε περί τις δύο ώρες και από τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών προέκυπτε ότι συμφωνούσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό με την πρόταση της Ομοσπονδίας τους. Ένας από τους εκπαιδευτικούς πρότεινε και τη συγκρότηση κόμματος των εκπαιδευτικών, ζητώντας από τους συναδέλφους του να παραμερίσουν τα κόμματα, αφού, όπως είπε, η Παιδεία είναι εθνικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν, εξέφρασαν την άποψη ότι μέσω της απεργίας θα εκφραστεί αντίσταση στις ενέργειες της κυβέρνησης να τους επιτάξει. Κάποιοι είπαν χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να σκύβουμε άλλο το κεφάλι , άλλοι ζήτησαν να περιφρουρηθεί η απεργία και να διοργανώνονται καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επίταξη, ενώ, σημείωσαν πως η εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για την αύξηση του ωραρίου, συνεπάγεται μείον 10.000 προσλήψεις αναπληρωτών και 5.000 μετακινήσεις με υποχρεωτική μετάθεση.

Άλλος μίλησε για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια, άλλος τάχθηκαν υπέρ μιας απεργίας διαρκείας, μία εκπαιδευτικός μίλησε για χουντικό καθεστώς στο οποίο θα αντισταθεί για λόγους αντιπαράθεσης, μια άλλη ανέφερε πως ό,τι έφερε τον κόσμο στη συνέλευση ήταν ο αυταρχισμός και ο φασισμός της κυβέρνησης, ζητώντας να καταδικαστεί, ενώ διατυπώθηκαν και βολές κατά της ΟΛΜΕ πως ήταν απροετοίμαστη για τις εξελίξεις και πως «κοιμόταν». Η ίδια, είπε επίσης ότι η ΟΛΜΕ γνώριζε πως το παιχνίδι ήταν στημένο και η ΟΛΜΕ δεν έκανε κάτι, ενώ υπογράμμισε ότι ο κλάδος έχασε.

Την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, θα μεταφέρει σήμερα στους συναδέλφους του προέδρους των ΕΛΜΕ όλης της χώρας ο κ. Γεωργιόπουλος, αφού έχει προγραμματιστεί μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα.


Πηγή : tharros news