Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η Μεσσηνία κερδίζει και το στοίχημα της γευσιγνωσίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά την παρουσίαση των πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά σε μια έκθεση – θεσμό. Το «Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα» θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, στον κεντρικότερο και πολυσύχναστο χώρο της Αθήνας, οδός Πειραιώς 100 (Γκάζι), το προσεχές τριήμερο 17, 18 & 19 Μαΐου 2013. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και η λακωνική συμμετοχή είναι σημαντική. Στην φετινή Έκθεση η δραστήρια συμπατριώτισσά μας Ελένη Τζικάκου (από την Μυρσίνη Γυθείου, Ανατολικής Μάνης) με την ομάδα των συνεργατών της «ManiMia», όλοι τους αθόρυβοι και απαιτητικοί ερευνητές και θιασώτες μεταλαμπαδευτές τής αυθεντικής τοπικής λαογραφικής παράδοσης, θα υποστηρίξουν με θέρμη και μεράκι και θα υλοποιήσουν –μπροστά στους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης- τη θεματική ενότητα που αφορά τα κεντητά ψωμιά της Μάνης, με έμφαση στην παρασκευή, στον διόλου τυχαίο στολισμό τους καθώς και στα άγνωστα σύμβολά τους!

Το περίπτερο της Ελένης Τζικάκου και του «ManiMia» με αριθμό 7 βρίσκεται στην αρχή της Έκθεσης και στο χώρο του θα λειτουργήσει και μικρή έκθεση Λακωνικού και Μανιάτικου βιβλίου, καθώς και έκθεση επιλεγμένων τίτλων βιβλίων σχετικών με την παραδοσιακή διατροφή και τον γαστρονομικό πολιτισμό όλης της Ελλάδας! Για τους επισκέπτες του περιπτέρου προσφέρεται μια τριήμερη φιλοξενία, διαμονή με πρωινό, στο ξενοδοχείο «Κάστρο Μαϊνη» (οικογ. Γούδη) στην Αρεόπολη (κατόπιν κλήρωσης), προσφορά της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας.

Το γενικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων στην Έκθεση έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Μαΐου στις 18:00, στόλισμα πασχαλινής κουλούρας – για ενήλικες

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου στις 12:00, στόλισμα «μικρογραφιών» κουλούρων – για παιδιά δημοτικού σχολείου, με διαδραστικό χαρακτήρα

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου στις 18:00, στόλισμα εορταστικού άρτου – για ενήλικες Παράλληλα θα γίνουν επιδείξεις χειροποίητων ζυμαρικών και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων.


Πηγή : radio 936