Τρίτη 21 Μαΐου 2013

7 Μεσσηνιακές επιχειρήσεις στην έκθεση της Σαγκάης

Tα προϊόντα που εξάγουν 7 μεσσηνιακές επιχειρήσεις γνώρισαν οι 46.000 επισκέπτες της Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων και Ποτών SIAL CHINA που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη από τις 7 έως τις 9 Μαΐου. Με 4 επιχειρήσεις η Μεσσηνία θα δώσει το "παρών" και στη Διεθνή Εκθεση Ιδιωτικής Ετικέτας PLMA’s, που θα πραγματοποιηθεί 28-29 Μαΐου στο Αμστερνταμ.

Την ελληνική συμμετοχή στην Κίνα την αποτελούσαν 21 επιχειρήσεις συνολικά - οι 7 εκ των οποίων είναι μεσσηνιακές εξαγωγικές εταιρείες που έλαβαν μέρος στο περίπτερο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), με επιδότηση σε ποσοστό 50% από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Πρόκειται για τις εξής επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και οινοπαραγωγής: Agrexpo SA, Agrovim SA, Ariston Hellas, Blauel, Κανάκης Ηλίας & ΣΙΑ Ο.Ε., Καλλικούνης Ν.Γ. Α.Ε., Οινομεσσηνιακή Α.Ε.

Η Διεθνής Εκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL CHINA, που έχει καθιερωθεί ως το σπουδαιότερο σημείο συνάντησης στην Ασία για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, πραγματοποιήθηκε στο νέο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στη Σαγκάη. Η φετινή διοργάνωση αριθμούσε πάνω από 2.200 εκθέτες και 40 εθνικές συμμετοχές σε σύνολο έκτασης 86.000 τ.μ., ενώ την επισκέφτηκαν 46.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις όπως fora, επιδείξεις μαγειρικής κ.ά.

Το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους οι ελληνικές προξενικές αρχές, γραφεία εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων και μεγάλος αριθμός εμπορικών επισκεπτών, που πραγματοποίησαν επαφές με τους εκθέτες ανοίγοντας προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές στην αναδυόμενη κινεζική αγορά.

Οσον αφορά τη Διεθνή Εκθεση Ιδιωτικής Ετικέτας PLMA’s, που θα πραγματοποιηθεί 28-29 Μαΐου στο Αμστερνταμ, θα συμμετέχουν -με την επιδότηση του 50% από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας- οι εξής 4 μεσσηνιακές εξαγωγικές επιχειρήσεις: Agrovim SA, ΒΕΚΑΠ Βαλτζής Μ. ΕΠΕ, Κονονέλου E.E. “Mani Foods”, Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ.


Πηγή : eleutheria online