Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Παλεύει η Πελοπόννησος στον αγώνα για την οριστική λύση με τα απορρίμματα

Ημέρα - Ορόσημο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η 11η Ιουλίου 2013, ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν οι τελικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ενώ, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η επιλογή του προσωρινού αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία αποφασίστηκε το πέρας του ανταγωνιστικού διαλόγου και εγκρίθηκε η πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.

Η σημερινή μέρα είναι αναμφίβολα ιστορική και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την Οικονομική Επιτροπή, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, γιατί, «αφενός, δικαιωθήκαμε για την πολιτική μας πρωτοβουλία να λύσουμε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που διαχρονικά μας ταλάνιζε και αμαύρωνε τη δημόσια εικόνα μας και, αφετέρου, οι αποφάσεις αυτές της Οικονομικής Επιτροπής, θα αποτελέσουν εφεξής το βασικό σημείο αναφοράς για όλα τα αντίστοιχα έργα που θα γίνουν στη χώρα». «Προεκλογικά ήδη είχαμε αναλύσει τους στόχους της πολιτικής μας πρότασης, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, και σήμερα, με απόλυτη συνέπεια, τους κάνουμε πράξη, δημιουργώντας παράλληλα ένα μοντέλο – πιλότο για ολόκληρη τη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, επίσης, που αναλάβαμε, διεκδικήσαμε την ευθύνη οριστικής λύσης του προβλήματος και την αναλάβαμε μετά την εμπιστοσύνη που έδειξε η κυβέρνηση και η διυπουργική επιτροπή στο σχεδιασμό μας, παρότι αρχικά πολλοί στάθηκαν απέναντι μας, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας. Σήμερα πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το έργο θα γίνει και θα ολοκληρωθεί σε αυτή τη προγραμματική περίοδο. Ίσως μάλιστα να είναι και το μόνο τέτοιο έργο που θα ολοκληρωθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο στη χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.


Πηγή : radio 936