Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ιδρύση Παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Πύλο

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, τον ενημέρωσε για την θετική απόφαση ίδρυσης παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β στην Πύλο.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Παπαγιαννίδη ζητώντας του να επιληφθεί του σχετικού θέματος. Στη συνέχεια ο Δήμος απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. στο οποίο γινόταν εκτενής έκθεση των αναγκών που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να λαμβάνουν την πρέπουσα δευτεροβάθμια περίθαλψη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας αξιολόγησε τα εκτεθέντα και προέβη στην προαναφερθείσα απόφαση.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή καθώς η υγεία και η ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών είναι μείζουσας σημασίας. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε ότι αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη γεωγραφική έκταση του Δήμου μας, την χιλιομετρική απόσταση από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και το δύσβατο οδικό δίκτυο, λόγοι οι οποίοι επέβαλαν την ίδρυση παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β στην έδρα του Δήμου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου αλλά και οι προσπάθειες για επαρκή στελέχωση των κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μια ακόμα πάγια διεκδίκηση της δημοτικής αρχής υλοποιείται, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η επιμονή και η υπομονή δικαιώνονται. Τέλος, ο Δήμαρχος επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τον Πρωθυπουργό καθώς η παρέμβασή του υπήρξε καθοριστική.


Πηγή : news messinia