Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύλου – Νέστορος για τις αντικειμενικές αξίες

Το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο του Δή­μου Πύ­λου – Νέ­στο­ρος στην 10η συ­νε­δρί­α­σή του την 7η Μα­ΐ­ου 2013 και με­τά α­πό ε­κτε­νή δι­α­λο­γι­κή συ­ζή­τη­ση με­τα­ξύ των Με­λών του και Πο­λι­τών, για τις υ­περ­βο­λι­κά υ­ψη­λές μέ­χρι ε­ξω­φρε­νι­κές αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες που ι­σχύ­ουν στο Δή­μο Πύ­λου – Νέ­στο­ρος με την ΠΟΛ 1200/28-12-2010 του Υ­πουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών, η ο­ποί­α ε­φαρ­μό­ζε­ται α­πό 01/01/2011, ή και πα­λαι­ο­τέ­ρων, α­πο­φά­σι­σε και ε­ξέ­δω­σε τα πα­ρα­κά­τω ψή­φι­σμα – δι­α­μαρ­τυ­ρί­α προς τον κ. Υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών και κά­θε πο­λι­τι­κό και υ­πη­ρε­σια­κό πα­ρά­γον­τα.

Οι αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες που προσ­δι­ο­ρί­στη­καν με την πα­ρα­πά­νω ΠΟΛ 1200/ 28-12-2010 του Υ­πουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών, εί­ναι του­λά­χι­στον δε­κα­πλά­σι­ες των πραγ­μα­τι­κών και εμ­πο­ρι­κών α­ξι­ών. Οι συ­νέ­πει­ες και ε­πι­πτώ­σεις των εί­ναι σο­βα­ρό­τα­τες τό­σο στην οι­κο­νο­μι­κή ζω­ή των δη­μο­τών ό­σο και στην α­να­πτυ­ξια­κή προ­ο­πτι­κή του Δή­μου μας.

Οι ε­πι­βα­ρύν­σεις με τους φό­ρους στις οι­κο­γέ­νει­ες, στην α­γο­ρά α­κι­νή­των, στις πρά­ξεις ε­φαρ­μο­γής πο­λε­ο­δο­μι­κών με­λε­τών, κα­θι­στούν α­πα­γο­ρευ­τι­κή κά­θε δρα­στη­ρι­ό­τη­τα και α­πα­ξι­ώ­νουν α­κό­μα πε­ρισ­σό­τε­ρο τις ι­δι­ο­κτη­σί­ες α­φού α­πο­τε­λεί βά­ρος δυ­σβά­στα­χτο η δι­α­τή­ρη­σή τους.

Οι ε­πι­πτώ­σεις στο εμ­πό­ριο, την α­νά­πτυ­ξη, την ερ­γα­σί­α και γε­νι­κά κά­θε οι­κο­νο­μι­κή δρα­στη­ρι­ό­τη­τα εί­ναι κα­τα­στρο­φι­κές α­φού ο­δη­γούν σε α­φα­νι­σμό κά­θε οι­κο­δο­μι­κή δρα­στη­ρι­ό­τη­τα. Α­κό­μα δε οι συ­νέ­πει­ες ε­πε­κτεί­νον­ται και στην ε­θνι­κή οι­κο­νο­μί­α ε­φό­σον μει­ώ­νον­ται κα­τα­κό­ρυ­φα οι α­γο­ρο­πω­λη­σί­ες με ό­τι αυ­τό συ­νε­πά­γε­ται στην εί­σπρα­ξη φό­ρων α­πό το Κρά­τος.

Ε­πι­βλή­θη­καν σε Πο­λί­τες που δί­νουν τους α­γώ­νες τους για ε­πι­βί­ω­ση και δι­α­τή­ρη­ση της οι­κο­γε­νεια­κής και κοι­νω­νι­κής συ­νο­χής. Χα­ρα­κτη­ρί­ζου­με ε­ξω­πραγ­μα­τι­κές και ε­ξον­τω­τι­κές τις ι­σχύ­ου­σες αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες στο Δή­μο Πύ­λου – Νέ­στο­ρος σή­με­ρα και αν­τί­θε­τες με κά­θε έν­νοι­α γε­νι­κό­τε­ρης α­νά­πτυ­ξης της πε­ρι­ο­χής και ει­δι­κό­τε­ρα της οι­κο­δο­μι­κής δρα­στη­ρι­ό­τη­τας των το­πι­κών κοι­νω­νι­ών. Κα­τα­δι­κά­ζουν σε πλή­ρη μα­ρα­σμό τους Πο­λί­τες, α­πα­ξι­ώ­νουν και εκ­μη­δε­νί­ζουν κά­θε προ­σπά­θεια και ι­δι­αί­τε­ρα λό­γω και του μι­κρού κλή­ρου πάμ­πτω­χων οι­κο­γε­νει­ών και α­φα­νί­ζουν κά­θε προ­ο­πτι­κή ερ­γα­σί­ας και ε­πι­βί­ω­σης του ντό­πιου ερ­γα­τι­κού δυ­να­μι­κού.

Για τους πα­ρα­πά­νω λό­γους ζη­τά­με

Την κα­τα­κό­ρυ­φη μεί­ω­ση των αν­τι­κει­με­νι­κών α­ξι­ών στο Δή­μο Πύ­λου – Νέ­στο­ρος, α­φού λη­φθούν υ­πό­ψη οι προ­τά­σεις του Δή­μου που θα α­κο­λου­θή­σουν εν ό­ψει των ε­πι­κεί­με­νων νέ­ων ε­πα­να­προσ­δι­ο­ρι­σμών των αν­τι­κει­με­νι­κών α­ξι­ών α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο Οι­κο­νο­μι­κών. Για τη Δη­μο­τι­κή Κοι­νό­τη­τα Χώ­ρας Δή­μου Πύ­λου – Νέ­στο­ρος, που α­φο­ρά τα α­γρο­τε­μά­χια εν­τός του Γε­νι­κού Πο­λε­ο­δο­μι­κού Σχε­δί­ου (Γ.Π.Σ.) αλ­λά τα ο­ποί­α βρί­σκον­ται ε­κτός του εγ­κε­κρι­μέ­νου Σχε­δί­ου Πό­λης Χώ­ρας, να γί­νει α­νά­κλη­ση της ΠΟΛ 1200/28-12-2010 του Υ­πουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών, για­τί αυ­τά φο­ρο­λο­γούν­ται ό­πως ε­κεί­να που βρί­σκον­ται εν­τός Σχε­δί­ου Πό­λης.


Πηγή : pylos news