Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Χαμόγελα για το θέμα της έκθεσης και οι γονείς έξω από το εξεταστικό κέντρο Τριφυλίας

ΧΩΡΙΣ άγχος κύλησε στο Εξεταστικό κέντρο Τριφυλίας στη Κυπαρισσία η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς η προσέλευση των υποψηφίων ήταν μαζική ενώ το βατό θέμα από το βιβλίου του Γ. Γραμαμτικάκη για το φυσικό περιβάλλον και την αρμονική παρουσία του ανθρώπου ήταν θετικό.

Η αγωνία των γονιών σύμφωνα με το Ράδιο Κυπαρισσία 936, έξω από το κέντρο ήταν έκδηλη καθώς δε ήθελαν να μεταβιβάσου το άγχος στα παιδιά αλλά μόλις βγήκαν ήταν ικανοποιημένοι. O μαθητής Βασίλης Κ. τόνισε ότι το θέμα ήταν βατό και αφορούσε το φυσικό περιβάλλον, ενώ η ανάλυσή του ήταν ξεκάθαρη χωρίς να ζητηθούν διευκρινιστικές ερωτήσεις ενώ δήλωσε ότι οι συμμαθητές του έγραψαν αρκετά καλά στο θέμα που διαγωνίστηκαν. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά για το μέλλον που τους ανήκει ενώ για τους πολιτικούς μας εκτίμησε ότι απέχουν από την πραγματικότητα καθώς δεν ακουμπούν τους νέους. Ο Σωτήρης Α. είπε ότι έγραψε η αδερφή του η οποία διατηρεί υψηλούς στόχους ενώ η εύρεση εργασίας αποτελεί το μείζον θέμα για τους νέους καθώς η αγορά έχει περιοριστεί. Το μήνυμα που έστειλε στα παιδιά ήταν ότι πρέπει να αποκτήσουν από νωρίς γνώσεις και καλή δύναμη.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ..ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ

Ως γονιός η Γεωργία Κοράκη είπε στο www.kyparissianews.com, ότι η αγωνία όλων είναι γνωστή γιατί κρίνεται το μέλλον των παιδιών από τις Πανελλαδικές ενώ αποτελεί το μεγάλο εφόδιο για τη ζωή, τα θέματα εξήγησε ότι ικανοποίησαν τα παιδιά και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ευχήθηκε να γράψουν όλα καλά. Για το μέλλον τόνισε ότι παρότι είναι δύσκολο δεν πρέπει να πτοηθούν και να προχωρήσουν για το μέλλον τους, να σπουδάσουν με την βοήθεια όλων ενώ οι γονείς δίνουν την δική τους μάχη. Από κοντά και οι γιαγιάδες που στηρίζουν το θεσμό της οικογένειας και είπαν ότι πρέπει τα παιδιά να είναι αισιόδοξα...

Γ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936