Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: "Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο κρατικά νοσοκομεία και δημόσια σχολεία"

"Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ και των εργαζομένων σ’ αυτή, αύριο ίσως η σειρά των κρατικών Νοσοκομείων και των δημόσιων σχολείων". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε ακολούθως αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Η τρικομματική μνημονιακή Κυβέρνηση συνεχίζοντας τον δημοκρατικό κατήφορο με άλλο ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εξέδωσε μία ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της μπορούν να καταργούν φορείς του Δημοσίου προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ντόπια και ξένα αφεντικά της.

Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ και των εργαζομένων σ’ αυτή, αύριο ίσως η σειρά των κρατικών Νοσοκομείων και των δημόσιων σχολείων. Η κατάργηση της ΕΡΤ βάλει ευθέως κατά της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, κατά του δικαιώματος που έχει κάθε πολίτης για αντικειμενική ενημέρωση και ελευθεροτυπία, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και αποτελεί μια ακόμη αντισυνταγματική πράξη αυτής της Κυβέρνησης.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά αυτήν την πολιτική, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε πολίτη να αποτρέψουμε αυτήν την πολιτική που διαλύει την Ελληνική κοινωνία και ξεπουλά τα δημόσια κοινωνικά αγαθά".


Πηγή : eleutheria online