Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η επίσκεψη Αλευρά- Boudas στην Αρχαία Μεσσήνη και στο σπίτι της Κάλλας

Τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και η καθηγήτρια υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο Waubonse του Σικάγου και ηθοποιός Dr Maria Boudas-Bakalis, συνοδευόμενοι από τον γ.γ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγο. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, όπου η κ. Boudas δήλωσε εντυπωσιασμένη από το χώρο και τα ευρήματα, αλλά και από το πάθος και την αγάπη του κ. Καθηγητή για την Αρχαία Μεσσήνη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Οιχαλίας Ηλία Ντονά και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και τον Πρόεδρο Τ.Κ. Νεοχωρίου Περικλή Καστανά. Αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Οιχαλίας έχει προχωρήσει σε μελέτη αποκατάστασης του ερειπωμένου σπιτιού της Κάλλας, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο μέλλον σε μουσείο. Η κ. Boudas εξέφρασε και πάλι την πρόθεσή της για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας και τον τόπο καταγωγής της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, το Δήμο Οιχαλίας και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει ακόμη το Θέατρο Διαβολιτσίου και το αρχαίο γεφύρι της Μαυροζούμενας, τα οποία επισκέφθηκαν στη συνέχεια, καθώς και την Αρχαία Μεσσήνη.

Ο κ. Αλευράς δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει το όλο εγχείρημα και ότι θα χαρεί να επαναληφθεί η επίσκεψη της κας Boudas στη Μεσσηνία προκειμένου αυτό να αρχίσει να υλοποιείται.


Πηγή : messinia portal