Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών στη δράση Καθαρίστε τη Μεσόγειο

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013 ο καθαρισμός στην Πύλο και στο Διβάρι στα πλαίσια της εκστρατείας Καθαρίστε τη Μεσόγειο.

Η δράση διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, τους επαγγελματίες της Γιάλοβας και την Costa Navarino. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στην Πύλο καθαρίστηκε όλη η παράκτια περιοχή από το Κάστρο μέχρι και τη μαρίνα, με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων εθελοντών από την Πύλο, μαζί με το συνεργείο καθαρισμού από την Costa Navarino, καθώς και την ομάδα Navarino Sea by Aqua Divers Club που βούτηξε για να απομακρύνει τα σκουπίδια από τη θάλασσα.

Στο Διβάρι η ομάδα εθελοντών καθάρισε την παραλία, με τη βοήθεια συνεργείου του Δήμου, το οποίο απομάκρυνε τα καλάμια σε όλο της το μήκος της ακτής.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και προγραμματίζει σειρά επόμενων δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ!

Πηγή : messinia portal