Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο έργο, δρόμος Πολυθέα - Μοναστήρι

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ Πολυθέα – Μοναστήρι.

Χθες έγινε η αρχή για την κατασκευή του έργου με την έναρξη των τοπογραφικών εργασιών (χάραξη τεχνικών και πασσάλωση άξονα οδού) παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Δ.Ε.Αετού Γιάννη Μερκούρη, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γιώργου Γκόνη και της επιβλέπουσας μηχανικού Ασπασίας Γκόνη. Παρόντες ήταν ακόμα ο Αναδόχος του έργου Στάθης Τζικάκης και ο πρόεδρος της Πολυθέας Ηλίας Γεωργίου.

Θυμίζουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Μπαλτατζής) με το ποσό των 445.108,80€. Το έργο είχε και παλαιά ενταχθεί με ενέργειες του Δήμου Αετού, όμως δεν υλοποιήθηκε γιατί καταργήθηκε η χρηματοδότηση από την τότε Υπουργό.

Το έργο, βάση των όρων του προγράμματος, αφορά στο τμήμα που ανήκει στα όρια των πυρόπληκτων διαμερισμάτων της Πολυθέας και του Μοναστηρίου και όχι το τμήμα που ανήκει στο διαμέρισμα του Αετού. Έχει μήκος 2.600 μέτρα από τα οποία τα 2.060 είναι πλήρης νέα κατασκευή (διαπλάτυνση όπου χρειάζεται, εκσκαφές, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση) και τα περίπου 550 μέτρα μόνο ασφαλτόστρωση. Ο δρόμο θα έχει τυπικό πλάτος 5,00 μέτρα και ερείσματα και θα εκτελεσθούν τεχνικά για τα όμβρια και την προστασία της οδού ενώ θα γίνει και κατασκευή τάφρων.


Πηγή : kopanaki news