Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έρχονται στην Δυτική Ελλάδα για τουρισμό και επενδύσεις σε γη

Το δικό της μερίδιο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία διεκδικεί δυναμικά η Δυτική Ελλάδα, αφού τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται σημαντική αύξηση επισκεπτών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν από τις αφίξεις αεροπλάνων και τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων.

Οι Ρώσοι τουρίστες φαίνεται ότι επιλέγουν ως προορισμό διακοπών τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων που λειτουργούν στην Ηλεία, ξενοδοχεία στη δυτική Αχαΐα, καθώς και τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, όπως γράφει στην Καθημερινή ο Ηλίας Κάνιστρας. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι Ρώσοι επιβάτες των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που «δένουν» στο λιμάνι του Κατακόλου. Εκτός όμως από τόπος διακοπών, περιοχές της Δυτικής Ελλάδα φαίνεται ότι επιλέγονται από Ρώσους επενδυτές, προκειμένου να επενδύσουν, κυρίως μέσω της αγοράς γης. Η μεγάλη πλειονότητα των Ρώσων τουριστών φθάνει στη Δυτική Ελλάδα με πτήσεις αεροσκαφών που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Αράξου. Ειδικότερα τρεις αεροπορικές εταιρείες συνδέουν απ’ ευθείας τον Αραξο με τη Μόσχα, ενώ έχει προστεθεί και μία ακόμη ρωσική πόλη στις πτήσεις.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Αράξου κ. Γιώργο Γκουβίτσα, φέτος αναμένεται κύμα Ρώσων, όπως φαίνεται από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει αεροπορικές εταιρίες. Ταυτόχρονα καταγράφονται επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων, που έρχονται για να «κλείσουν» τα πακέτα των διακοπών. Ο μεγαλύτερος αριθμός των Ρώσων τουριστών έχει προορισμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Καθημερινή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, τα μεγάλα ξενοδοχεία στην Κυλλήνη και τη Σκαφιδιά Ηλείας. Οι Ρώσοι επιλέγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, κυρίως λόγω των ξενοδοχειακών υποδομών και των παραλιών. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, οι τουρίστες επισκέπτονται μνημεία της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου.


Πηγή : radio 936