Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκε το έργο αντιστήριξης στην είσοδο της Κορώνης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛΕΥΡΑ

Την Κορώνη επισκέφθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, σε μια προσπάθεια να προβάλει τα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί από την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι ο οριστικός ανάδοχος για το δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι θα υπάρχει σε ένα μήνα…

Ο Παναγιώτης Αλευράς, συνοδεία της αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος, Πελαγίας Λευτάκη, επισκέφθηκε το έργο «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στην είσοδο της Κορώνης», το οποίο έχει ολοκληρωθεί. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, με το έργο αυτό «αντιμετωπίσθηκε αποτελεσματικά το σοβαρό πρόβλημα των κατολισθήσεων της ευρύτερης περιοχής που εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τα κτίρια όσο και για τον οδό εισόδου της Κορώνης. Παράλληλα επετεύχθη διαπλάτυνση του καταστρώματος της οδού, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Επίσης, με την επένδυση του πασαλότοιχου με λιθοδομή, το έργο, αν και ογκώδες, προσαρμόστηκε άριστα στο παραδοσιακό τοπίο της Κορώνης και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα έργα της Π.Ε. Μεσσηνίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Αλευράς, επισκέφθηκε το έργο διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στο δρόμο Βασιλιτσίου-Κορώνης, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Το έργο ολοκληρώνεται και θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στον οικισμό Ασίνης. Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «έγινε επίβλεψη στα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ 2013 και έχουν δημοπρατηθεί εντός του μηνός, τα οποία είναι:

Συντήρηση του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη προϋπολογισμού 400.000 ευρώ που θα περιλαμβάνει και τον κόμβο προς Βασιλίτσι (περιοχή Γερακάδας). Τη συντήρηση της 13ης Ε.Ο. από Πετριάδες-Φαλάνθη-Καπλάνι-Χωματερό-Νέα Κορώνη (σύνδεση με 9η Ε.Ο.). Αντιδιαβρωτική προστασία της περιοχής Αρτάκι Κορώνης, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Επέκταση του μώλου της Κορώνης, β΄ φάση, προϋπολογισμού 1.500 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν οι εγκρίσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση». Όπως σημειώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα, «γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα υποδομής και παράλληλα εξελίσσονται νέα, που θα συντελέσουν καθοριστικά στην ανάπτυξή της και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας».


Πηγή : kalamata journal