Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ξεκινά το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης

Ξεκινά το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης "Koroni Arts Festival" για το 2013την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται στο προαύλιο του Γυμνασίου Κορώνης.

Στις 9.15 μ.μ. θα γίνει βραδιά Ρωσικής μουσικής με τους “Perm Ensemble”. Θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα μεγάλων Ρώσων συνθετών που αντλούν τα μουσικά θέματά τους από τη σλαβική λαϊκή και θρησκευτική παράδοση. Οι παραδοσιακές μελωδίες διακόπτονται βίαια από ένα έργο του Σοστακόβιτς που αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα του συνθέτη για το καθεστώς της χώρας του και επανέρχονται σταδιακά με έργα που βασίζονται σε παραδοσιακά άσματα διαφορετικών εθνοτήτων για να καταλήξουν σε χορούς της Ουκρανίας, Ρουμανίας, Αρμενίας κ.λπ.

Θα ακουστούν έργα των εξής συνθετών: Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Alexander Glazunov, Alexander Borodin, Dmitri Shostakovich, Sergei Rachmaninoff, Ernest Bloch, Modest Mussorgsky, Bela Bartok, Komitas Vardapet. Ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες: Αικατερίνη Ρομάνοβα βιολί, Σεργκέι Πολτάβσκι βιόλα, Μαρίνα Ιβανόβα βιολοντσέλο, Κάτια Καμίνσκαγια βιολί, Αναστασία Καμίνσκαγια πιάνο.

Πρόκειται για μια πανδαισία μουσικών εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Κάθε εβδομάδα θα γίνεται μία συναυλία με σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική και χορούς από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Για μία ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ αναδεικνύει το διεθνή χαρακτήρα του προσκαλώντας καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο ίδιο πλαίσιο δίνεται η ευκαιρία σε νέους ντόπιους δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις.

Είσοδος 7 ευρώ, 5 ευρώ το μειωμένο, κάτω των 18 είσοδος ελεύθερη. Αναλυτικά οι πληροφορίες υπάρχουν στο www.korone.gr.


Πηγή : eleutheria online