Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η παλιά Καλαμάτα «φοράει» τα… καλά της

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί και η γ΄ φάση ανάδειξης του Ιστορικού Κέντρου

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

Η υλοποίηση της γ΄ φάσης ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας και ο φακός του «Θάρρους» μάς δίνουν σήμερα την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στον προσωπικό γενέθλιο τόπο μας. Να ξεθάψουμε μνήμες και εικόνες από το παρελθόν, να θυμηθούμε πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και να νιώσουμε ικανοποίηση, γιατί η περιοχή αποκτά ένα ιδιαίτερο χρώμα, το οποίο αξίζει να δουν οι Καλαματιανοί αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Ανάδοχος είναι η εταιρεία ΓΕΩΤΕΚΤΩΝ Ε.Ε. και το έργο, μετά το διαγωνιστικό του τμήμα, κόστισε 793.065,75 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Εργασίες έγιναν και ολοκληρώνονται στην περιοχή που περικλείεται από την οδό Πολίτη και την πλατεία παρά την οδό Γορτυνίας και βόρεια, μέχρι και την οδό Βιλεαρδουίνου, καθώς και σε τμήμα της περιοχής η οποία βρίσκεται ανατολικότερα της πλατείας Αγ. Ιωάννου και περιλαμβάνει το κηπάριο και πεζόδρομους ανατολικά της οδού Αγ. Ιωάννου και νότια της οδού Κυριακού.

Επίσης, έχουν γίνει όλες οι υπόγειες εγκαταστάσεις, αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης. Ακόμη, έγινε η τοποθέτηση των υπέργειων εγκαταστάσεων του ηλεκτροφωτισμού (ιστοί-φωτιστικά σώματα κ.λπ.), της ύδρευσης, της άρδευσης και της πυρόσβεσης (παροχές, κρουνοί κ.λπ.). Στην οδό Βιλεαρδουίνου και βορειότερα στην οδό Ισαβέλλας, έχουν τελειώσει όλες οι προβλεπόμενες υπόγειες εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, αποχέτευσης και ομβρίων και η πλακόστρωση.

Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, οι εργασίες στην περιοχή, εκτός του ότι είναι ποιοτικές, δίνουν τη δυνατότητα της ανάδειξής της, συνεισφέροντας έτσι προστιθέμενη αξία στην πόλη. «Με την ολοκλήρωση των έργων θα πρέπει ο Δήμος να βρει έναν τρόπο να εντάξει στον τουριστικό του προγραμματισμό την επισκεψιμότητα της περιοχής» σχολίασε.




Πηγή : tharros news