Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Καταναλωτές 60 χωρών έχει κερδίσει η καπνοβιομηχανία "Καρέλια"

Σειρά δημοσιευμάτων για την πετυχημένη πορεία της επιχείρησης

Πρόσφατα δημοσιεύματα σε διάφορες οικονομικές ιστοσελίδες αναφέρονται με κολακευτικά λόγια για την πορεία της εταιρείας «Καρέλια». Όπως διαβάσαμε σε ένα από αυτά, «ποια ελληνική καπνοβιομηχανία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών 60 χωρών; Τι είναι αυτό που κάνει τόσο ελκυστικά τα προϊόντα της συγκεκριμένης επιχείρησης, από την οποία μάλιστα ζει ένας ολόκληρος νομός; Το βέβαιο είναι ότι αυτή βασίζεται σε στέρεες αρχές, αφού κατορθώνει σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και με αντιπάλους τρομακτικά πολυεθνικά θηρία να επιβιώνει επί 125 χρόνια. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί αναμφίβολα την υλοποίηση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος που δίνει μάχες εντός και εκτός της χώρας βγάζοντας ασπροπρόσωπη την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Γίνεται λόγος για την καπνοβιομηχανία Καρέλια, η οποία το 2012 δε σημείωσε απλά νέο ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας, αλλά προσέλαβε και νέους εργαζόμενους. Άραγε, πόσες επιχειρήσεις αύξησαν το ανθρώπινο δυναμικό της στο κορύφωμα της κρίσης; Η εμπορική επιτυχία της ελληνικής καπνοβιομηχανίας οφείλεται, πρώτον, στη μεγάλη γκάμα των προϊόντων – 35 σήματα διευρύνουν καθημερινά τη φήμη της επιχείρησης, κυρίως, στο εξωτερικό. Δεύτερον, στο πνεύμα καινοτομίας των ιθυνόντων, οι οποίοι δεν περνά μέρα που να μη σκεφθούν ένα νέο προϊόν, μία νέα συσκευασία, ένα νέο χαρμάνι. Τρίτον, η εξαιρετική οικονομική θέση της εταιρείας, που θα ζήλευαν διεθνείς οικονομικοί οίκοι και, τέταρτον, το ανθρώπινο δυναμικό της.

Πρόσφατα, δε, το Ίδρυμα Καρέλια, από κοινού με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, έλαβαν πρωτοβουλία για την τόνωση της εξωστρέφειας της περιοχής και των αγροτικών επιχειρήσεων, για προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino».


Πηγή : tharros news