Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καταγγελία Φαββατά για ''ημέτερους'' στο Σύνδεσμο Ύδρευσης!!! - Τί σημειώνει για Μπάκα και Δήμαρχο

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς για την κατάσταση που επικρατεί στον Σύνδεσμο Ύδρευσης κατηγορώντας για ''...ΔΙΜΗΝΑ ΓΙΑ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ''.Αναλυτικά σε αυτή σημειώνει:

"Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης προσέλαβε με δίμηνη σύμβαση τρία άτομα για το διάστημα από 1.5.13 ως και 31.6.13, εκ των οποίων μόνο οι δύο έχουν εμφανιστεί στην υπηρεσία και εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους. Αντιθέτως, ο τρίτος εργαζόμενος δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην εργασία του. Στη σχετική μου ερώτηση προς την Γραμματεία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Συνδέσμου έλαβα την απάντηση πως ο συγκεκριμένος συμβασιούχος ουδέποτε έχει εμφανιστεί την υπηρεσία του και βεβαίως ουδέποτε ανέλαβε εργασία. Είναι πράγματι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατό να αμείβεται ένας εργαζόμενος για υπηρεσία που ποτέ δεν προσέφερε, εκτός και αν ο συγκεκριμένος συμβασιούχος είναι πολιτικός φίλος του πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, κ. Μπάκα, και με την ανοχή του δημάρχου, αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες, από τους οποίους εξάλλου και πληρώνεται, «απασχολείται στον έλεγχο των λαϊκών αγορών ή των αποκλειστικών νοσοκόμων στο νοσοκομείο».

Βέβαια, το θλιβερό αυτό φαινόμενο δυστυχώς δεν είναι τωρινό, καθώς ανέκαθεν ο Δήμος Καλαμάτας στα προγράμματα δίμηνης σύμβασης απασχολούσε κατεξοχήν ημέτερους, πολλοί από τους οποίους, και αυτό είναι το χειρότερο, ουδέποτε εμφανίζονταν στην εργασία τους, αλλά βέβαια πληρώνονταν κανονικά.

Είναι επιτακτική ανάγκη να λάβει άμεσα τέλος αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στο Σύνδεσμο Ύδρευσης και στο δήμο Καλαμάτας, όσον αφορά τις συμβάσεις δίμηνης απασχόλησης. Δεν είναι δυνατόν τρόπος του λέγειν εργαζόμενοι να περιπαίζουν έναν ολόκληρο δήμο. Ζητώ λοιπόν την ανάκληση της πρόσληψης του συγκεκριμένου υπαλλήλου και φυσικά την αναστολή της πληρωμής των «δεδουλευμένων» του.

Δήμήτριος Γ. Φαββατάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ύδρευσης
Καλαμάτας, Μεσσήνης και κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας"


Πηγή : best-tv