Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αυλαία σπόρ για τα «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2013»

Με την συμ­με­το­χή κο­ρυ­φαί­ων ο­νο­μά­των ξε­κί­νη­σαν το α­πό­γευ­μα, με την α­φή της Ι­ε­ρής Φλό­γας οι Δι­ε­θνείς α­γώ­νες στί­βου «ΤΑ ΠΑ­ΠΑ­ΦΛΕΣ­ΣΕΙΑ». Την έ­ναρ­ξη κή­ρυ­ξε η Γ. Γ Α­θλη­τι­σμού ε­νώ χαι­ρε­τι­σμό α­πεύ­θυ­ναν ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πα­να­γι­ώ­της Α­λευ­ράς και ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας. Στην εκ­δή­λω­ση πα­ρα­βρέ­θη­καν ο βου­λευ­τής Θα­νά­σης Πε­τρά­κος , ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πέ­τρος Τα­τού­λης, η Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Ντί­να Νι­κο­λά­κου, ο ε­πι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος μει­ο­ψη­φί­ας του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Θε­ό­δω­ρος Μπρε­δή­μας , οι Δι­οι­κη­τές της 120 ΠΕ­Α και του 9ου Συν­τάγ­μα­τος Πε­ζι­κού και αρ­κε­τοί φί­λοι του κλα­σι­κού α­θλη­τι­σμού.


Στους φε­τι­νούς α­γώ­νες τα ο­νό­μα­τα που θα πά­ρουν μέ­ρος εί­ναι κο­ρυ­φαί­α στα α­γω­νί­σμα­τά τους ό­που θα έ­χουν την ευ­και­ρί­α να πα­ρα­κο­λου­θή­σουν οι κα­λα­μα­τια­νοί φί­λοι του κλα­σι­κού α­θλη­τι­σμού. Το α­γώ­νι­σμα που α­να­μέ­νε­ται με ι­δι­αί­τε­ρο εν­δι­α­φέ­ρον, δεν εί­ναι άλ­λο α­πό το μή­κος των αν­δρών! Ε­κεί η πα­ρου­σί­α του α­θλη­τή του Μεσ­ση­νια­κός ΓΣ, Λού­η Τσά­του­μα, με­τά την ε­πί­δο­ση του 2007 ό­ταν εί­χε κά­νει άλ­μα στα 8,66 μ., θέ­τει τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για υ­ψη­λό­τε­ρες και ε­ξί­σου α­ξι­ό­λο­γες ε­πι­δό­σεις στο μή­κος των αν­δρών. Στον ί­διο α­γώ­να θα με­τά­σχει και ο Γι­ώρ­γος Τσά­κω­νας α­πό τον ΓΑΣ Σκά­λας, στην δεύ­τε­ρη εμ­φά­νι­ση του στη θε­ρι­νή πε­ρί­ο­δο με­τά το 7,91 μ. στο Πε­κί­νο.


Φέ­τος, στον Α­κον­τι­σμό θα με­τά­σχει και ο 7ος Ο­λυμ­πι­ο­νί­κης του Λον­δί­νου Σπύ­ρος Λεμ­πέ­σης α­πό τον σύλ­λο­γο ΜΕ­ΑΣ Τρί­των, στον δεύ­τε­ρο α­γώ­να του στη σε­ζόν, ε­νώ στα 200 μ. ξε­χω­ρί­ζει η πρώ­τη συμ­με­το­χή του Λυ­κούρ­γου Τσά­κω­να του ΓΑΣ Σκά­λας. Στο τρι­πλούν ντεμ­πού­το θα κά­νει η Α­θα­να­σί­α Πέρ­ρα του Α­Ο Με­γά­ρων, ε­νώ στα 400 μ. θα τρέ­ξουν οι Δη­μή­τρης Γρά­βα­λος του Ά­ρη και Πέ­τρος Κυ­ρι­α­κί­δης του Ο­ΣΦΠ, με τον πρώ­το να προ­έρ­χε­ται α­πό το 47.21 της Θεσ­σα­λο­νί­κης!


Ο Αν­δρέ­ας Δη­μη­τρά­κης του Α.Ο. Λα­σι­θί­ου θα τρέ­ξει στα 800 μέ­τρα και η Τό­νια Στερ­γί­ου του Κού­ρος Πα­τρών, με­τά το 1,80 μ. στο Γκα­λά Γυ­ναι­κών, θα ε­πι­δι­ώ­ξει να βρει ρυθ­μό και να πε­τύ­χει μια ε­πί­δο­ση κον­τά στις δυ­να­τό­τη­τες της. Στα 100 μ. θα τρέ­ξουν οι Ι­ορ­δά­νης Ρουσ­σά­κης του Ελ. Βε­νι­ζέ­λος, Χρή­στος Κα­λα­μά­ρας Α­Ε Κρα­νι­δί­ου και Μα­νώ­λης Πα­τε­ρά­κης του Πα­νε­λευ­σι­νια­κού. Ο Πα­τε­ρά­κης μά­λι­στα θα τρέ­ξει και στα 200 μ. μα­ζί με τον Μι­χά­λη Δαρ­δα­νε­λι­ώ­τη του ΜΕ­ΑΣ Τρί­των.


Πηγή : kalamata news