Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Υδροπλάνα και στην Καλαμάτα

Mεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις υδροπλάνων

Πρόταση για δημιουργία περιφερειακού υδατοδρομίου προτίθεται να καταθέσει στο Δήμο Καλαμάτας η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία. Για το σκοπό αυτό, θα γίνει σύντομα συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Η εταιρεία, σε επιστολή της προς το Δήμαρχο, αναφέρει πως «έχει εξασφαλίσει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο από επενδυτικό κολοσσό του εξωτερικού», καθώς και ότι «ξεκινά με βάση την εξασφάλιση λειτουργίας όσο περισσοτέρων υδατοδρομίων μπορούμε με άξονα την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα».

Περαιτέρω, η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας τονίζει ότι «είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο».

Σημειώνει, τέλος, η εταιρεία πως, όσον αφορά στο Δήμο Καλαμάτας, επιδιώκει «αναλυτική και εξαντλητική συζήτηση των επιλογών ως προς τον χώρο προσγείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους, ώστε να διασφαλισθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία τους, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην παρακάμπτουν τον Νόμο ή να διακυβεύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων».


Επισημαίνεται ότι στο, υπό διαβούλευση από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου, Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, σχετικά με τις μεταφορικές υποδομές δίδεται η κατεύθυνση για τη «δημιουργία τοπικών δικτύων σύνδεσης τουριστικών προορισμών μέσω της χρήσης υδροπλάνων, με στόχο την ικανοποίηση αναμενόμενης μεγάλης τουριστικής ζήτησης σε παράκτιες, παραλίμνιες περιοχές και νησιά, που υποεξυπηρετούνται σήμερα».


Πηγή : news messinia