Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κατάργηση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Του Νίκου Πατσαρίνου*

Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε την άγρια δολοφονία της Δημόσιας Τηλεόρασης με απόλυτη απαξίωση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, με καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας, με καταπάτηση κάθε πολιτιστικού και οικονομικού συμφέροντος του Ελληνικού Λαού και τέλος, με αδιάντροπη επίδειξη απάνθρωπης αντεργατικής πολιτικής...

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να προφασιστεί ότι δεν ξέρει. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Σήμερα η διεκπεραιώτρια των συμφερόντων των ξένων δανειστών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου κυβερνητική τρόικα αποκαλύφτηκε πλήρως. Το κατέβασμα χθες βράδυ του διακόπτη για την ενημέρωση των δημοτών και το μαύρο πέπλο στην οθόνη της τηλεόρασης σηματοδοτεί την εικόνα της κυβέρνησης Σαμαρά. Συγκεκριμένα:

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια βάναυση, αδιανόητη και πρωτοφανή κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Τι μας περιμένει μετά; Είναι καιρός όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντισταθούν και να εναντιωθούν στην καταστολή της Δημοκρατίας. ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

Παρακολουθούμε μια ανάλγητη, απάνθρωπη πολιτική αδιαφορίας για την ανθρωπιστική κρίση που οδηγούνται μέσα σε μια στιγμή, άμεσα σχεδόν 3000 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και έμμεσα πολλές χιλιάδες ακόμα. Ο Ελληνικός πολιτισμός δέχεται ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη, που έρχεται να προστεθεί στα πάμπολλα μέχρι σήμερα μέτρα υποβάθμισής του.

Απεμπολούνται και μπαίνουν σε κίνδυνο Εθνικά συμφέροντα χρήσης συχνοτήτων και ενημέρωσης των Ελλήνων παραμεθοριακών περιοχών και της παγκόσμιας διασποράς. Καθιστούν την Ελλάδα τη μοναδική χώρα χωρίς δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, χωρίς δημόσια φωνή.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια άθλια θεατρική παράσταση των γνωστών ψευδολόγων της κυβέρνησης, που δεν ντρέπονται μπροστά σε επανειλημμένες, συνεχόμενες αυτοδιαψεύσεις. Δεν είναι απλά ψεύτες, αποκρύπτοντας και συσκοτίζοντας τις πραγματικές τους προθέσεις. Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τον Ελληνικό Λαό, αποφασισμένοι χωρίς καμιά αναστολή στην εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καλεί όλους τους Έλληνες Δημοκράτες, να βγουν στους δρόμους, συμμετέχοντας ενεργά στον Αγώνα για την Δημοκρατία. Στον αγώνα για την απαλλαγή της χώρας από την ανάξια και καταστροφική τροϊκανή κυβέρνηση. Ή θα τους διώξουμε ή θα μας καταστρέψουν. ΔΕΝ πάει άλλο.

Καλούμε την Περιφέρεια και όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να θυμηθούν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας. Χωρίς περιστροφές και αμφισημίες, να τεθούν επικεφαλής του αγώνα για την ανατροπή της «κυβέρνησης» και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο αγώνας δεν αφορά μόνον τη δουλειά των εργαζόμενων ενός οργανισμού. Αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό. Αφορά την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

*Περιφερειακός σύμβουλος, εκπρόσωπος Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου


Πηγή : kalamata journal