Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Μεγάλες οι έλλειψης στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Με­γά­λες εί­ναι οι ελ­λεί­ψεις σε ι­α­τρι­κό, νο­ση­λευ­τι­κό και δι­οι­κη­τι­κό προ­σω­πι­κό, ό­πως και σε τε­χνο­λο­γι­κό ε­ξο­πλι­σμό, στα Κέν­τρα Υ­γεί­ας (ΚΥ) της χώ­ρας. Α­πο­τέ­λε­σμα, η πα­ρο­χή υ­πο­βαθ­μι­σμέ­νων υ­πη­ρε­σι­ών Πρω­το­βάθ­μιας Φρον­τί­δας Υ­γεί­ας (ΠΦΥ), σο­βα­ροί κίν­δυ­νοι για την υ­γεί­α, α­κό­μα και την αν­θρώ­πι­νη ζω­ή, ι­δι­αί­τε­ρα των πιο φτω­χών λα­ϊ­κών στρω­μά­των που δεν έ­χουν να πλη­ρώ­σουν για την α­ναγ­καί­α ι­α­τρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή πε­ρί­θαλ­ψη. Σύμ­φω­να με ση­με­ρι­νό του δη­μο­σί­ευ­μα ο Ρι­ζο­σπά­στης, ι­σχυ­ρί­ζε­ται ό­τι στο Κ.Υ. Πύ­λου το α­σθε­νο­φό­ρο που κα­λύ­πτει ό­λες τις δι­α­κο­μι­δές των α­σθε­νών προς το Γε­νι­κό Νο­σο­κο­μεί­ο Κα­λα­μά­τας εί­ναι α­παρ­χαι­ω­μέ­νο. Τί­θε­ται σο­βα­ρό θέ­μα α­σφά­λειας α­σθε­νών, ο­δη­γού και συ­νο­δού α­γρο­τι­κού για­τρού.

Το α­κτι­νο­λο­γι­κό μη­χά­νη­μα λει­τουρ­γεί μό­νο Δευ­τέ­ρα και Τε­τάρ­τη, ό­ταν δεν εί­ναι χα­λα­σμέ­νο, με α­πο­τέ­λε­σμα οι α­σθε­νείς να με­τα­βαί­νουν στην Κα­λα­μά­τα για μια α­πλή α­κτι­νο­γρα­φί­α. Μι­κρο­βι­ο­λο­γι­κές ε­ξε­τά­σεις γί­νον­ται μό­νο τις πρω­ι­νές ώ­ρες κι αυ­τές πε­ρι­λαμ­βά­νουν έ­ναν υ­πο­τυ­πώ­δη βι­ο­χη­μι­κό έ­λεγ­χο και γε­νι­κή αί­μα­τος. Α­που­σιά­ζει παν­τε­λώς η ει­δι­κό­τη­τα του παι­διά­τρου. Λό­γω της υ­πο­χρε­ω­τι­κής η­λε­κτρο­νι­κής συν­τα­γο­γρά­φη­σης, πολ­λά χω­ριά της πε­ρι­ο­χής δεν μπο­ρούν να ε­ξυ­πη­ρε­τη­θούν, με α­πο­τέ­λε­σμα πολ­λοί η­λι­κι­ω­μέ­νοι να μην μπο­ρούν να γρά­ψουν ού­τε τα φάρ­μα­κά τους. Με­γά­λο πρό­βλη­μα α­πο­τε­λεί και το 5ευρω χα­ρά­τσι που πλη­ρώ­νουν οι α­σθε­νείς στο ΚΥ για να ε­ξε­τα­στούν στα τα­κτι­κά ε­ξω­τε­ρι­κά ι­α­τρεί­α και να κά­νουν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες αλ­λα­γές τραυ­μά­των. Τα μι­σά α­γρο­τι­κά ι­α­τρεί­α της πε­ρι­ο­χής εί­ναι κε­νά ή με έ­ναν μό­νο α­γρο­τι­κό για­τρό για τα δι­θέ­σια α­γρο­τι­κά ι­α­τρεί­α.

Εί­ναι τέ­τοι­α η έλ­λει­ψη για­τρών που η πε­ρί­θαλ­ψη των κα­τοί­κων (15.000 που υ­περ­τρι­πλα­σι­ά­ζον­ται τους κα­λο­και­ρι­νούς μή­νες) ε­ξαν­τλεί­ται στη συν­τα­γο­γρά­φη­ση και την πα­ρο­χή πρώ­των βο­η­θει­ών. Για πε­ραι­τέ­ρω αν­τι­με­τώ­πι­ση στέλ­νον­ται στο Νο­σο­κο­μεί­ο Κα­λα­μά­τας.


Πηγή : pylos news