Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα!

Την Παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος τιμά η Κυπαρισσία! Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην παραδοσιακή Άνω Πόλη! Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Σήμερα, από το πρωί, ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, τελέστηκε Όρθρος και τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Μετά το Θείο Κήρυγμα θα ξεκινήσει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Την πομπή θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, μαθητές Σχολείων της πόλης και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Τριφυλίας. Στον Άγιο Αθανάσιο θα αναπεμφθούν δεήσεις και θα γίνει η Απόλυση.

Στη συνέχεια, στο περιστύλιο του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας ο δήμαρχος και το δημοτικού συμβούλιο θα δεχθούν ευχές. Σημειώνουμε πως, στην πλατεία της «Αρκαδιάς» τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό πανηγύρι με ορχήστρα και γλέντι μέχρι πρωίας και πλήθος κόσμου να διασκεδάζει! Στις θρησκευτικές τελετές συμμετέχουν ήδη από χθες χιλιάδες κόσμου που συνέρρευσαν στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, ενώ η πόλη «βουλιάζει» από κόσμο για τριήμερο!


Πηγή : kyparissiotis