Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Σε πλήρη εγκατάλειψη το κάστρο των γιγάντων - φορείς πιέζουν για αναστήλωση με το δήμο απόντα

ΣΕ πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται από τους αρμόδιους φορείς τόσο το Κάστρο των Γιγάντων όσο και ο περιβάλλον χώρος μαζί με τα σοκάκια αλλά και τα καλντερίμια που οδηγούν στο μοναδικό μνημείο. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για αδιαφορία και απαξίωση από τη τοπική αυτοδιοίκηση.

Το Κάστρο της Κυπαρισσίας παραμένει ανοικτό όλο το 24ωρο για τον επισκέπτη αλλά πολλές φορές όπως μας δηλώνουν αυτόχθονες κάτοικοι αποτελεί σημείο όχι πάντα για ρομαντικές βραδιές αλλά και μαγνήτης πάσης φύσεως στοιχείων. Μάλιστα κάτοικος μας δήλωσε ότι στην κάτω από τη δυτική πλευρά που βρίσκεται οικία πολλές φορές ανίδεοι πιτσιρικάδες που έχουν συστήσει μικρές...συμμορίες ρίχνουν πέτρες και αποτελεί ευτύχημα ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρει το κεφάλι κανενός ανθρώπου. Μάλιστα ο καθαρισμός του κάστρου είναι ανύπαρκτος με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σκουπίδια και αναρωτιούνται να μπήκε κανείς στο κόπο να ενοχλήσει την αρμόδια υπηρεσία για τα δέοντα. Παράλληλα η βόρεια πλευρά του κινδυνεύει όπως φαίνεται σε μια φωτό με αποκόλληση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μελέτη αναστήλωσης.

ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Για την αποκατάσταση του μνημείου μάλιστα έδειξαν ενδιαφέρον παράγοντες συλλογικών φορέων της Παλιάς Πόλης για παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού όπου πιέζουν για ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όμως όταν κλείστηκε ραντεβού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο 2 φορές ο ίδιος δεν προσήλθε με αποτέλεσμα η πίεση να γίνεται πλέον μόνο από φορείς και όχι από το Δήμο. Προφανώς επειδή ο πολιτισμός πλέον είναι σε άθλια κατάσταση στο τόπο μας κάποιοι επιμένουν να μας δείχνουν ότι το κάστρο των Γιγάντων είναι κάστρο της αδιαφορίας στο τόπο που γέννησε μεγάλους ανθρώπους του Πνεύματος..Αλλά θα επανέλθουμε...


Πηγή : kyparissiotis