Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Προστασία και ανάδειξη του δάσους και του κόλπου της Κυπαρισσίας.''Ολοι μαζι μπορουμε'' απο τον ΣΚΑ'Ι'.

«Η κρίση απειλεί το περιβάλλον! Κάνε κάτι!» Μία πρωτοβουλία, που στόχο έχει να αναδείξει και να φροντίσει περιοχές της πατρίδας μας, οι οποίες προστατεύονται από τη «Συνθήκη Ραμσάρ», ως υγρότοποι διεθνούς σημασίας, αλλά και από το δίκτυο «Natura 2000», το πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας όλων των ειδών της βιοποικιλότητας.

Κυριακή 30 Ιουνίου

Προστασία και ανάδειξη του δάσους και του κόλπου της Κυπαρισσίας που προστατεύονται από το δίκτυο Natura 2000. Ο Σκάι σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας και εθελοντικές ομάδες της περιοχής, διοργανώνει δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Ο Κυπαρισσιακός κόλπος έχει σημαντικό οικολογικό ενδιαφέρον και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Νατούρα 2000. Οι ακτές του αποτελούν έναν από τους τόπους αναπαραγωγής της σπάνιας θαλάσσιας χελώνας Καρέτα- Καρέτα. Οι θαλάσσιες χελώνες γεννούν τα αυγά τους στο νότιο τμήμα του κόλπου μεταξύ της Κυπαρισσίας και των εκβολών του ποταμού Νέδα.

Οι δράσεις θα γίνουν στις παραλίες Καλό Νερό, Αϊ- Γιαννάκη και Ελαία. Οι εθελοντές θα καθαρίσουν τις αντιπυρικές ζώνες του δάσους από ξερά χόρτα, θα μαζέψουν σκουπίδια από τις παραλίες και θα τοποθετήσουν σήμανση στα σημεία, όπου υπάρχουν αυγά από θαλάσσιες χελώνες.

Σημείο συνάντησης, η αρχή της παραλίας Καλό Νερό, στις 10 το πρωί.

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:

twitter.com/OloiMaziBoroume
facebook.com/oloimaziboroume
youtube Oloi Mazi Boroume


Πηγή : kyparissia news