Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τι απέγινε μετά τον διαχειριστικό έλεγχο στο Πρατήριο του υποκαταστήματος της Ένωσης

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ μετά το διαχειριστικό έλεγχο στο Πρατήριο της Ένωσης στη Μεσσήνη; Το αγωνιώδες ερώτημα θέτουν με επιστολή τους Μεσσήνιοι αγρότες. Αναφέρουν συγκεκριμένα:«Λίγο προ του Πάσχα που είχε ανοίξει το θέμα των διαχειριστικών προβλημάτων στο Πρατήριο της Ένωσης του υποκαταστήματος Μεσσήνης , όπου υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ατασθαλιών , αποφασίστηκε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από το Εποπτικό Συμβούλιο της Ένωσης και να κληθούν σε απολογία ο υπεύθυνος διαχειριστής με τον αρμόδιο γεωπόνο του υποκαταστήματος.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε προ πολλού και διαπιστώθηκαν σωρεία πειθαρχικών και ποινικών παραβάσεων εκ μέρους των δυο υπαλλήλων που συνιστούν βαριάς μορφής απάτη και υπεξαίρεση εκ συστήματος και κατ’ εξακολούθηση με συνέπεια σημαντική οικονομική ζημιά εις βάρος του φορέα προς ίδιον όφελος ήτοι:

  1. Διαχειριστικό έλλειμμα 8.000 ευρώ περίπου.
  2. Εντοπίστηκαν πολλές συσκευασίες διαφόρων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων από τις οποίες είχε αφαιρεθεί εντελώς το περιεχόμενο ενώ τις είχαν υπούλως τοποθετήσει στα ράφια κανονικά για να ξεγελάσουν οπτικά την επιτροπή ώστε να μην αντιληφθεί τι είχε γίνει.

Οι κλεμμένες ύλες γίνονταν αντικείμενο παράνομης εμπορίας στη μαύρη αγορά και οι δράστες του κυκλώματος θησαύριζαν εις βάρος της Ένωσης και όχι μόνο . Επειδή δε πολλά από αυτά ήταν ταυτόχρονα και ληγμένα τίθεται και το ερώτημα του κινδύνου στη δημόσια υγεία από κατανάλωση παράνομη διάθεσή τους στην όποια αγορά .

Από τα σώματα πολλών καινούριων γεωργικών μηχανημάτων και διαφόρων καλλιεργητικών εργαλείων βρέθηκε να έχουν αφαιρεθεί δολίως κάποια εξαρτήματά τους και σε πολλές περιπτώσεις είχαν κλέψει μέσα από τα κουτιά μηχανημάτων τα συνοδευτικά εξαρτήματά τους με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλα προς χρήση, καταστρέφοντας την εμπορική τους αξία και η ζημιά να βαρύνει την Ένωση, ενώ τα έσοδα της λαθραίας πώλησης πήγαιναν στις τσέπες των επιτηδείων της παρέας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν αφήσει τίποτα απείραχτο . Διαδίδεται ευρέως ότι ο βασικός εμπλεκόμενος είναι ένας υπάλληλος που είναι γνωστός από παλιότερη υπόθεση υπεξαίρεσης σημαντικού χρηματικού ποσού αλλά κουκουλώθηκε από τον τότε πρόεδρο της Ένωσης γιατί ο πατέρας του ήταν στο Δ.Σ. της Ένωσης και είναι ακόμα επί 25 και πλέον χρόνια ! Η σύζυγος δε αυτού του υπαλλήλου δουλεύει στο Λογιστήριο της Ένωσης . Λέτε να είναι τυχαία όλα αυτά;


Πηγή : pylos news