Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Παραμένει η οργή για το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα

Πολύ σύντομα θα έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια και στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη συμβολή των μεταφορικών υποδομών στην ανάπτυξη. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αναμένεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην καταρχήν συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τις τράπεζες, ελληνικές και ευρωπαϊκές, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, όπου περιλαμβάνεται και η Ολυμπία Οδός.

Οι τροποποιημένες συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή, μέσα στο καλοκαίρι. Βέβαια, εκείνο που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα είναι τι πρόκειται να γίνει με το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα. Μπορεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας να δήλωσε γενικά και αόριστα «αισιόδοξος», σύμφωνα με πληροφορίες του, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Στ. Καλαφάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλου, έκανε λόγο για χρονική μετατόπιση ορισμένων τμημάτων του έργου, που υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης.

Και πάλι, όμως, απέφυγε να πάρει καθαρή και σαφή θέση. Πότε, δηλαδή, θα ξεκινήσει το τμήμα του δρόμου Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα; Πότε θα παραδοθεί; Ποιοι θα είναι οι ρυθμοί κατασκευής του; Για όλα τα παραπάνω θέματα έχουν σταλεί μέχρι σήμερα πέντε επιστολές από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαρ. Καφύρα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως να έχει πάρει απάντηση. Μάλιστα, παρά τις επανειλημμένες αιτιάσεις του, δεν έχει γίνει μια συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, ώστε να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις.


Πηγή : pylos news