Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Καταδικάζουν το βανδαλισμό προτομής στη Πύλο

Την καταδίκη της για την καταστροφή της βάσης της προτομής του ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη στην Πύλο, από τον πρώην κοινοτάρχη της Χούντας Ι. Καρλή, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πύλου - Νέστορος.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφασή του ο Δήμος Πύλου - Νέστορος είχε προγραμματίσει τιμητική εκδήλωση για τη ζωή και τη δράση του Θ. Βλαχοδημήτρη, όπου μάλιστα θα γίνονταν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του. Λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση το φασιστοειδές σήκωσε με γερανό τη βάση όπου θα τοποθετούνταν η προτομή και την άφησε να σκάσει στο έδαφος με αποτέλεσμα να σπάσει. Μάλιστα, απείλησε όσους βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο χώρο από τον «Σύνδεσμο Φίλων Βλαχοδημήτρη» πως θα καλέσει τη Χρυσή Αυγή σε περίπτωση που επιμείνουν να στήσουν την προτομή του Θ. Βλαχοδημήτρη.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πύλου - Νέστορος, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε τη φασιστική νοοτροπία του πρώην κοινοτάρχη της χούντας Ιωάννη Καρλή, ο οποίος, επικαλούμενος τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κατέστρεψε τη βάση όπου είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος να τοποθετηθεί η προτομή του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη. Ο Θ. Βλαχοδημήτρης ήταν αντίθετος με τους ντόπιους και ξένους κατακτητές, είχε ενταχθεί στην Εθνική Αντίσταση, για τις ιδέες του εξορίστηκε και βασανίστηκε, όπως χιλιάδες συμπατριώτες μας, στη Λήμνο και στη Μακρόνησο από το 1948-1951. Αντιστάθηκε και αυτοεξορίστηκε στη χούντα το 1967. Καλούμε το λαό να καταδικάσει και να απομονώσει τη φασιστική χουντική νοοτροπία και τους υποστηρικτές της. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει και να εκτελέσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».


Πηγή : pylos news