Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Χιλιόμετρο και... εκατομμύριο

Εκατομμύριο και… χιλιόμετρο για τον δρόμο Σουληνάρι - Κρεμμύδια – Κορυφάσιο που δημοπρατείται σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία μέχρι τις αρχές Ιουλίου προγραμματίζει και τη δημοπράτηση της νέας γέφυρας στο Νεοχώρι Ιθώμης.

Ο εν λόγω δρόμος, μήκους 13,8 χιλιομέτρων και πλάτους 11 μέτρων, έχει προϋπολογισμό μελέτης 13.800.000 ευρώ, ενώ η πίστωση για την κατασκευή του θα προέλθει από το ΕΣΠΑ, όπου έχει ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο.

«Είναι σημαντικό έργο για την Πυλία» δήλωσε ο Π. Αλευράς προσθέτοντας ότι η μελέτη μιλά -μεταξύ άλλων- για 6 ισόπεδους κόμβους, μια ισόπεδη πλατεία, καθώς και διάφορα έργα αποχέτευσης ή παροχέτευσης ομβρίων.

Η ίδια μελέτη, είπε ο αντιπεριφερειάρχης, προβλέπει ακόμα αποκατάσταση σε συνολικό μήκος 3,1 χιλιομέτρων του πλευρικού οδικού δικτύου του πιο πάνω δρόμου. Αρχές Ιουλίου, στο μεταξύ, θα δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας η γέφυρα στο Νεοχώρι Ιθώμης, με προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ -πίστωση που θα προέλθει από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ο Π. Αλευράς πρόσθεσε ότι συνολικά στη Μεσσηνία έχουν ενταχθεί 27 έργα -με συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000 ευρώ- στις χρηματοδοτήσεις του εν λόγω Ταμείου, πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, από τα οποία 13 είναι της Περιφερειακής Ενότητας και 14 των δήμων του νομού μας.

Καταλήγοντας, ο αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε ότι στις αρχές Ιουλίου θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η περιβαλλοντική μελέτη του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Πύλος.


Πηγή : eleutheria online