Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τουρισμός με χαμηλές τιμές αλλά με μέτριες προοπτικές εκτιμούν οι ξενοδόχοι

ΤΗΝ εκτίμηση ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τουρισμός στη Τριφυλίας αλλά χωρίς θεαματικές αλλαγές καθώς η περιοχή μας θα απορροφήσει εσωτερικό τουρισμό τονίζουν οι ξενοδόχοι της περιοχής περιμένοντας θετικά αποτελέσματα.

Με φόντο το ηλιοβασίλεμα το οποίο πρέπει να αναδεικνύεται μας μίλησε ο ιδιοκτήτης μονάδας κ. Τάκης Τσολαρίδης στην παραλία της πόλης λέγοντας ότι η κίνηση παραμένει υποτονική αλλά ο Ιούνιος θα είναι θετικός καθώς του Αγίου πνεύματος πυάρχει κίνηση με πληρότητα στο 70% λόγω της μεγάλης γιορτής, αλλά υποστήριξε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε περισσότερα πράγματα. Εξήγησε ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων οι Έλληνες περιορίζουν τις διακοπές τους, ωστόσο οι ξενοδόχοι δουλεύουν με προσφορές όπως διαμονή μέχρι και 30 ευρώ ή 35 με πρωινό οπότε οι τιμές είναι ήδη αρκετά χαμηλές για τη περιοχή μας.

Παράλληλα ζήτησε τη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση που θα ενισχύσει το τουρισμό εκτίμησε όμως ότι τα ξενοδοχεία έχουν ήδη χαμηλή προσφορά τιμών και η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τον κλάδο. Μάλιστα θεώρησε ότι είναι θετική η επίσκεψη Ρώσων τουριστών με κινήσεις μονάδων που θα ωφελήσει την τοπική οικονομία και θα τονώσει την επισκεψιμότητα.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ.


Πηγή : radio 936