Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μείζον θέμα η χωροθέτηση για τα σκουπίδια

Το ΥΠΕΚΑ εμμένει στην υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση απορριμμάτων, με ανακύκλωση και κομποστοποίηση, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 χρόνια. Τα ανωτέρω επεσήμαναν υπηρεσιακοί παράγοντες προς το Δήμαρχο Kαλαμάτας Π. Νίκα, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Σωκράτη Αλεξιάδη.Το μεγάλο πρόβλημα είναι η χωροθέτηση των μονάδων διαχείρισης, επεσήμανε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και τόνισε:

«Εμείς θα βοηθήσουμε και την Περιφέρεια και τους όποιους παραχωρησιούχους στον αγώνα τους για να βρουν χώρους διαχείρισης».

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα απασχολήσει και την αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, στην Τρίπολη. Ο Δήμαρχος τόνισε πως «εάν δεν λειτουργήσει ο ΦΟΔΣΑ, δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων». Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως ο ΦΟΔΣΑ θα ζητήσει την προμήθεια μηχανημάτων για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» (ΕΠΠΕΡΑΑ), ενώ θα συνάψει σύμβαση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των πρωτευουσών Νομών για την υποστήριξή του σε τεχνικά θέματα. Καταρχήν, η διαχείριση απορριμμάτων θα γίνεται σε επίπεδο Νομού.


Πηγή : simaia news