Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Εκπληκτικά ποσοστά αύξησης τουριστών για την Καλαμάτα - Στο πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής''

Στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής διακρίνει κανείς την παραλία της Καλαμάτας, με την υπόδειξη πως η πρωτεύουσα του Νότου έχει μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη και κάτι τέτοιο αποδεικνύεται και με βάση τους αριθμούς που λένε την αλήθεια. Η τουριστική... έκρηξη της Καλαμάτας οφείλεται σε δύο σημαντικούς παράγοντες στην άρση της απομόνωσης με το νέο εθνικό δρόμο που ήρθε και έδωσε σοβαρή προστιμένη αξία (άμεσης επικοινωνίας και πρόσβασης) και στο γεγονός ότι με μια στοχευμένη προσπάθεια που έχει ως ναυαρχίδα της την Costa Navarino, η επικοινωνιακή ελκυστικότητα της περιοχής άρχισε να αναδεικνύεται.

Ο τουριστικός πήχυς ανέβηκε κατακόρυφα και αυτό έγινε και με την αεροπορική κάλυψη της Aegean που λόγω της Costa Navarino έκανε σταθμό το αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Παράλληλα, χάριν στην συντονισμένη προσπάθεια αρκετών φορέων οι πτήσεις άρχισαν να πληθαίνουν με συνέπεια ο αερολιμένας να λειτουργεί σχεδόν σε 24ωρη βάση. Στο ρεπορτάζ της Καθημερινής μεταξύ άλλων σημειώνεται:

Οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα εμφάνισαν μεγάλη αύξηση, της τάξης του 10%, στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όμως, η αύξηση είναι εκρηκτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στη Μύκονο οι αεροπορικές τουριστικές αφίξεις κατέγραψαν άνοδο 68,1%, στην Καλαμάτα 42% και στη Σαντορίνη 27,5%. Τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους αριθμούς είχε το Ηράκλειο, με 128.225 επιπλέον αφίξεις και ακολούθησαν τα Χανιά και η Ρόδος.


Πηγή : kalamata news